Az EU értékpapír-piaci hatósága 100 ezer eurós közbeszerzés keretében keres adatszolgáltatót, és felügyelete alá vonná a meghatározó piaci szereplőket.
Hirdetés
 

Az Európai Unió értékpapír-piaci felügyelete (ESMA) megkezdte a felkészülést a kripto-tranzakciók fokozott ellenőrzésére, miután úttörő jellegű megállapodás született az általa vadnyugatinak nevezett szektor szabályozására – derült ki egy nyilvános pályázati dokumentumból. Ez a Reuters szerdai riportja szerint egy közbeszerzési felhívás az olyan adatszolgáltatók felé. amelyek a kriptotranzakciókkal, köztük az azonnali ügyletekre és a származékos ügyletekre vonatkozó kereskedési adatokkal foglalkoznak. Ezek között nem szerepelnek a blokkláncból vagy az elosztott főkönyvi technológiából származó tranzakciók, de lefedettséget biztosítana a főbb kriptotőzsdék és -eszközök vonatkozásában, átfogó képet festve a piaci környezetről.

A szabályozók a tranzakciós adatokat arra használják fel, hogy időben észleljék a piaci visszaéléseket, kiderítsék, hogy kik állnak a tranzakciók mindkét oldalán, és feltárják az olyan kockázatos pozíciók felhalmozódását is, amelyek alááshatják a piacok normális működését. A hírügynökség beszámolója alapján az elvárás az adatok napi szintű frissítése lenne, beleértve a rendelésnyilvántartásokhoz való hozzáférést, amelyek tartalmazzák a spreadeket és likviditási adatokat a tőzsdék és kripto-fiat kereskedési párok esetében. A kriptoeszközökben utazó cégek engedélyezése egyébként továbbra is a nemzeti szabályozó hatóságokhoz tartozik majd az Unió 27 tagállamában, de a meghatározó piaci szereplők az ESMA felügyelete alá kerülnek.

Eközben az Egyesült Államokban is benyújtottak egy új törvényjavaslatot, amelyik a határidős árutőzsdei kereskedést felügyelő bizottságot (CFTC) tenné a legnagyobb kriptovaluták közvetlen szabályozójává, kizárólagos joghatóságot adva a hivatalnak aa bitcoin és az ether, a két legnépszerűbb kriptovaluta, valamint az árucikknek számító más kriptotermékek esetében. A törvény ezenkívül megkövetelné az kereskedelmi platformokat biztosító vállalatoktól, hogy regisztráljanak a CFTC-nél, beleértve a tőzsdéket, a brókereket és a letétkezelőket is, amit a piaci manipuláció megakadályozásához, az összeférhetetlenség elkerüléséhez és a megfelelő pénzügyi források fenntartásához kötne.

Piaci hírek

Robotméh enyhítheti az élelmezési krízist

A beporzást végző méhek számának tendenciózus csökkenése súlyos válsággal fenyeget. Egy amerikai kutatócsapat azonban jól halad a gépesített alternatíva fejlesztésével.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.