Több mint 2300 jelentkező mérte össze tudását különböző informatikai, programozási területen az először megrendezett Országos IT Megmérettetésen.

19 kategóriában 10 fordulón át versenyzett az Országos IT Megmérettetés keretében több mint 2300 informatikai szakember. Az online verseny célja volt, hogy megmutassa a magyar informatikusok kimagasló tudását és kreativitását, valamint lehetőséget adjon a szakma sokszínűségének bemutatására.

Meggyőző fölénnyel

A versenysorozat abszolút győztese összesen öt kategóriában került dobogóra, így ő kapta meg a fődíjat, egy utazást a következő CEBIT-re, Európa legnagyobb üzleti, innovációs és digitális fesztiváljára. Zentai Ármin meggyőző teljesítményét mutatja, hogy négy kategóriában bizonyult a legjobbnak (JavaScript programozás, Linux üzemeltetés, Weblap készítés és Security Coding) a C++ programozásban pedig második helyezést ért el.

A győztes (majdnem) mindent vitt

A kategóriák legjobbjai 300 ezer forint értékű továbbképzést kaptak ajándékba a múlt csütörtökön tartott díjátadón. A versenyt szervező IThon.info portál vezetője, Pulay Gellért különösen örvendetesnek nevezte, hogy az ország egész területéről jelentkeztek versenyzők, és a végzős egyetemistáktól kezdve a tapasztaltabb szakemberekig mindenki talált kihívást a megmérettetésben. A szervezők a tervek szerint a versenyz idén is megrendezik. 

Keresd a nőt!

Ugyan vidék-főváros és fiatal-idősebb viszonylatokban változatos mezőny jött össze, ám a hazai szakma szomorú nemi arányait tükrözi a női indulok száma. A szervezők adatai szerint csak minden 18. versenyző volt hölgy, pedig talán ennél számszerűleg azért kicsit jobban állnak a nők. Némi vigaszt jelenthet számukra, hogy egy képviselőjüknek sikerült dobogóra is állni az Android programozás kategóriában.

Közösség & HR

Oximoron helyett: újabb próbálkozás az olcsó iPhone-ra

A jóslataival általában betaláló híres Apple-elemző több részletét, például az árát is megszellőztette a várhatóan jövő év elején érkező alsóbb kategóriás iPhone-nak.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.