Több mint 2300 jelentkező mérte össze tudását különböző informatikai, programozási területen az először megrendezett Országos IT Megmérettetésen.

19 kategóriában 10 fordulón át versenyzett az Országos IT Megmérettetés keretében több mint 2300 informatikai szakember. Az online verseny célja volt, hogy megmutassa a magyar informatikusok kimagasló tudását és kreativitását, valamint lehetőséget adjon a szakma sokszínűségének bemutatására.

Meggyőző fölénnyel

A versenysorozat abszolút győztese összesen öt kategóriában került dobogóra, így ő kapta meg a fődíjat, egy utazást a következő CEBIT-re, Európa legnagyobb üzleti, innovációs és digitális fesztiváljára. Zentai Ármin meggyőző teljesítményét mutatja, hogy négy kategóriában bizonyult a legjobbnak (JavaScript programozás, Linux üzemeltetés, Weblap készítés és Security Coding) a C++ programozásban pedig második helyezést ért el.

A győztes (majdnem) mindent vitt

A kategóriák legjobbjai 300 ezer forint értékű továbbképzést kaptak ajándékba a múlt csütörtökön tartott díjátadón. A versenyt szervező IThon.info portál vezetője, Pulay Gellért különösen örvendetesnek nevezte, hogy az ország egész területéről jelentkeztek versenyzők, és a végzős egyetemistáktól kezdve a tapasztaltabb szakemberekig mindenki talált kihívást a megmérettetésben. A szervezők a tervek szerint a versenyz idén is megrendezik. 

Keresd a nőt!

Ugyan vidék-főváros és fiatal-idősebb viszonylatokban változatos mezőny jött össze, ám a hazai szakma szomorú nemi arányait tükrözi a női indulok száma. A szervezők adatai szerint csak minden 18. versenyző volt hölgy, pedig talán ennél számszerűleg azért kicsit jobban állnak a nők. Némi vigaszt jelenthet számukra, hogy egy képviselőjüknek sikerült dobogóra is állni az Android programozás kategóriában.

Közösség & HR

Döbbenet: a Facebookról megint elszivárgott némi személyes adat

A közösségi oldalnak megint nem sikerült összehangolni a saját házirendjét a saját alkalmazásprogramozási eszközeivel, és sokadszor is olyan fejlesztőknek biztosított hozzáférést a felhasználói adatokhoz, akiknek nem kellett volna. Aggodalomra semmi ok, a Facebook eddiginél is keményebb munkája eredményes lesz.
 
Hirdetés

Ez az igazi versenyelőny a turizmusban

A koronavírus-járvány miatt visszaesett vendégforgalom lehetőséget is rejt magában. A szállodaipar korán ébredő szereplői a jövőbe fektetve informatikai fejlesztésekkel tehetik vonzóbbá és biztonságosabbá szolgáltatásaikat.

Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Hirdetés

Hatékonyabb kommunikáció Magyarország legforgalmasabb vasútvonalain

Sikeresen befejeződött a magyarországi GSM-R hálózat kiépítésének első fázisa.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.