A sebezhető Wi-Fi pontokkal szemben nyújt majd hatékony védelmet a VPN-szolgáltatás integrálása.

Egyik érintett fél sem kívánt nyilatkozni arról, hogy milyen összeg cserélt gazdát. Tény viszont, hogy a kanadai VPN-szolgáltató vállalat a McAfee tulajdonába került.

Fény az alagút végén

Az IT-biztonsági óriás számára nem is volt kérdéses, hogy mit csináljon az újonnan megszerzett vállalattal. A McAfee közlése szerint integrálni fogja a TunnelBear technológiáját saját Safe Connect VPN-szolgáltatásába. Ezzel a lépéssel a McAfee lehetővé teszi ügyfelei számára személyazonosságuk elrejtését. És nem csupán a rosszban sántikálók előtt; a zavarónak tartott hirdetésekkel szemben is fel lehet majd lépni az új szerzemény adoptálását követően.

Óriási szükség van egy ilyen technológiára, állítja a vállalat, csak az érintettek többsége nincsen tudatában ennek. A McAfee saját adatai szerint a webezők közel 60 százaléka előtt ismert, hogyan kell ellenőrizni, biztonságos-e a használni kívánt Wi-Fi hálózat. Ugyanakkor az internetezők mindössze 19 százaléka használ valóban biztonságos adatátviteli közeget nyújtó VPN-megoldásokat.

Szükség van tehát egy olyan megoldásra, ami a biztonságtudatos ügyfelek és partnerek igényeit célozza, azokat, akik tudják, hogy a biztonság az IT-rendszerek alapkövének számít, közölte a McAfee az akvizíció kapcsán. Christopher Yong, a vállalat igazgatója szerint a TunnelBear közvetlen ügyfélelérést biztosító, vonzó és nyereséget termelő márka, melynek megszerzése nem csupán a Safe Connect termék erősebb védelmét fogja szolgálni, hanem a McAfee végfelhasználói és partnerei igényeit is kielégíti.

Levegőben lóg az ingyenesség

A TunnelBear megnyugtatta a szolgáltatásait használókat, hogy a felvásárlást követően sem állnak le termékeik fejlesztésével. Ryan Dochuk állítása szerint mintegy 20 millióra rúgó ügyféltáboruk jobb kiszolgálását segíti az egyesülés, mert így rendelkezésükre áll majd a McAffee támogatása és erőforrásai. A TunnelBear társalapítója úgy véli, hogy a megállapodás új lehetőségeket nyit meg a vállalat előtt, mindamellett megerősíti a VPN-szegmensben elért piaci helyzetét.

Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy a TunnelBear legnépszerűbb szolgáltatása továbbra is elérhető lesz-e. Az ingyenes VPN-t kínáló opció csábító lehetőség (volt?) azoknak, akik élni akartak a biztonságos kommunikáció lehetőségével. Ezzel szemben a McAfee Safe Connect szolgáltatása mindössze hét napnyi ingyenes lehetőséget kínál, ezt követően havi 8 fontos vagy évi 48 fontos áron lehet használni.

A TunnelBear használati szabályzatának változására azonban mindenképp fel kell készülni. Míg ugyanis a kanadai cég jelenleg egyértelmű privacy-szabályzattal rendelkezik – részletesen körülírva, hogy a cég milyen adatot és miért gyűjt be –, addig a felvásárlást követően ennek módszere nem maradhat érintetlen. A McAfee ugyanis az Egyesült Államokban székel, és így be kell tartania az USA vonatkozó törvényeit. Ez pedig minden bizonnyal meg fogja bolygatni a jelenlegi kanadai jognak megfelelő termékhasználati szabályzatot.

Biztonság

CAPTCHA? Gotcha!

A gépi kutakodás ellen beépített, népszerű biztonsági lépcső már egy ideje nem tekinthető betonvédelemnek, de egy új kutatási projekt a korábbiaknál is hatékonyabban tudja kijátszani a szöveges CAPTCHA-t.
 
A nyilvános felhőmegoldással szembeni aggályok az elmúlt néhány évben folyamatosan fókuszban voltak, de az on-premise megoldások sem tökéletesek. Mit válasszunk?

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

Így mond all-int a Cisco, ha infrastruktúrát készít

A hiperkonvergens infrastruktúrák úgy biztosítják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, hogy a bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízni. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.