A sebezhető Wi-Fi pontokkal szemben nyújt majd hatékony védelmet a VPN-szolgáltatás integrálása.

Egyik érintett fél sem kívánt nyilatkozni arról, hogy milyen összeg cserélt gazdát. Tény viszont, hogy a kanadai VPN-szolgáltató vállalat a McAfee tulajdonába került.

Fény az alagút végén

Az IT-biztonsági óriás számára nem is volt kérdéses, hogy mit csináljon az újonnan megszerzett vállalattal. A McAfee közlése szerint integrálni fogja a TunnelBear technológiáját saját Safe Connect VPN-szolgáltatásába. Ezzel a lépéssel a McAfee lehetővé teszi ügyfelei számára személyazonosságuk elrejtését. És nem csupán a rosszban sántikálók előtt; a zavarónak tartott hirdetésekkel szemben is fel lehet majd lépni az új szerzemény adoptálását követően.

Óriási szükség van egy ilyen technológiára, állítja a vállalat, csak az érintettek többsége nincsen tudatában ennek. A McAfee saját adatai szerint a webezők közel 60 százaléka előtt ismert, hogyan kell ellenőrizni, biztonságos-e a használni kívánt Wi-Fi hálózat. Ugyanakkor az internetezők mindössze 19 százaléka használ valóban biztonságos adatátviteli közeget nyújtó VPN-megoldásokat.

Szükség van tehát egy olyan megoldásra, ami a biztonságtudatos ügyfelek és partnerek igényeit célozza, azokat, akik tudják, hogy a biztonság az IT-rendszerek alapkövének számít, közölte a McAfee az akvizíció kapcsán. Christopher Yong, a vállalat igazgatója szerint a TunnelBear közvetlen ügyfélelérést biztosító, vonzó és nyereséget termelő márka, melynek megszerzése nem csupán a Safe Connect termék erősebb védelmét fogja szolgálni, hanem a McAfee végfelhasználói és partnerei igényeit is kielégíti.

Levegőben lóg az ingyenesség

A TunnelBear megnyugtatta a szolgáltatásait használókat, hogy a felvásárlást követően sem állnak le termékeik fejlesztésével. Ryan Dochuk állítása szerint mintegy 20 millióra rúgó ügyféltáboruk jobb kiszolgálását segíti az egyesülés, mert így rendelkezésükre áll majd a McAffee támogatása és erőforrásai. A TunnelBear társalapítója úgy véli, hogy a megállapodás új lehetőségeket nyit meg a vállalat előtt, mindamellett megerősíti a VPN-szegmensben elért piaci helyzetét.

Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy a TunnelBear legnépszerűbb szolgáltatása továbbra is elérhető lesz-e. Az ingyenes VPN-t kínáló opció csábító lehetőség (volt?) azoknak, akik élni akartak a biztonságos kommunikáció lehetőségével. Ezzel szemben a McAfee Safe Connect szolgáltatása mindössze hét napnyi ingyenes lehetőséget kínál, ezt követően havi 8 fontos vagy évi 48 fontos áron lehet használni.

A TunnelBear használati szabályzatának változására azonban mindenképp fel kell készülni. Míg ugyanis a kanadai cég jelenleg egyértelmű privacy-szabályzattal rendelkezik – részletesen körülírva, hogy a cég milyen adatot és miért gyűjt be –, addig a felvásárlást követően ennek módszere nem maradhat érintetlen. A McAfee ugyanis az Egyesült Államokban székel, és így be kell tartania az USA vonatkozó törvényeit. Ez pedig minden bizonnyal meg fogja bolygatni a jelenlegi kanadai jognak megfelelő termékhasználati szabályzatot.

Biztonság

Újabb 50 millió sebesült az információs háborúban

Véleményes módon szereztek elképesztő sok facebookos profiladatot a Trump kampányában is résztvevő adatelemzők.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.