A sebezhető Wi-Fi pontokkal szemben nyújt majd hatékony védelmet a VPN-szolgáltatás integrálása.
Hirdetés
 

Egyik érintett fél sem kívánt nyilatkozni arról, hogy milyen összeg cserélt gazdát. Tény viszont, hogy a kanadai VPN-szolgáltató vállalat a McAfee tulajdonába került.

Fény az alagút végén

Az IT-biztonsági óriás számára nem is volt kérdéses, hogy mit csináljon az újonnan megszerzett vállalattal. A McAfee közlése szerint integrálni fogja a TunnelBear technológiáját saját Safe Connect VPN-szolgáltatásába. Ezzel a lépéssel a McAfee lehetővé teszi ügyfelei számára személyazonosságuk elrejtését. És nem csupán a rosszban sántikálók előtt; a zavarónak tartott hirdetésekkel szemben is fel lehet majd lépni az új szerzemény adoptálását követően.

Óriási szükség van egy ilyen technológiára, állítja a vállalat, csak az érintettek többsége nincsen tudatában ennek. A McAfee saját adatai szerint a webezők közel 60 százaléka előtt ismert, hogyan kell ellenőrizni, biztonságos-e a használni kívánt Wi-Fi hálózat. Ugyanakkor az internetezők mindössze 19 százaléka használ valóban biztonságos adatátviteli közeget nyújtó VPN-megoldásokat.

Szükség van tehát egy olyan megoldásra, ami a biztonságtudatos ügyfelek és partnerek igényeit célozza, azokat, akik tudják, hogy a biztonság az IT-rendszerek alapkövének számít, közölte a McAfee az akvizíció kapcsán. Christopher Yong, a vállalat igazgatója szerint a TunnelBear közvetlen ügyfélelérést biztosító, vonzó és nyereséget termelő márka, melynek megszerzése nem csupán a Safe Connect termék erősebb védelmét fogja szolgálni, hanem a McAfee végfelhasználói és partnerei igényeit is kielégíti.

Levegőben lóg az ingyenesség

A TunnelBear megnyugtatta a szolgáltatásait használókat, hogy a felvásárlást követően sem állnak le termékeik fejlesztésével. Ryan Dochuk állítása szerint mintegy 20 millióra rúgó ügyféltáboruk jobb kiszolgálását segíti az egyesülés, mert így rendelkezésükre áll majd a McAffee támogatása és erőforrásai. A TunnelBear társalapítója úgy véli, hogy a megállapodás új lehetőségeket nyit meg a vállalat előtt, mindamellett megerősíti a VPN-szegmensben elért piaci helyzetét.

Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy a TunnelBear legnépszerűbb szolgáltatása továbbra is elérhető lesz-e. Az ingyenes VPN-t kínáló opció csábító lehetőség (volt?) azoknak, akik élni akartak a biztonságos kommunikáció lehetőségével. Ezzel szemben a McAfee Safe Connect szolgáltatása mindössze hét napnyi ingyenes lehetőséget kínál, ezt követően havi 8 fontos vagy évi 48 fontos áron lehet használni.

A TunnelBear használati szabályzatának változására azonban mindenképp fel kell készülni. Míg ugyanis a kanadai cég jelenleg egyértelmű privacy-szabályzattal rendelkezik – részletesen körülírva, hogy a cég milyen adatot és miért gyűjt be –, addig a felvásárlást követően ennek módszere nem maradhat érintetlen. A McAfee ugyanis az Egyesült Államokban székel, és így be kell tartania az USA vonatkozó törvényeit. Ez pedig minden bizonnyal meg fogja bolygatni a jelenlegi kanadai jognak megfelelő termékhasználati szabályzatot.

Biztonság

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.