A kissé kiszámíthatatlan idei év után talán újra tisztábban láthatók a kis- és középvállalkozások üzleti céljai rövid és középtávon. A megfelelő előkészületekkel pedig bebiztosítható a célig vezető út.

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal a kijelentéssel, hogy a sikeres üzleti élet alapja a digitális trendek és az új technológiák fejlődésének nyomon követése, azok integrálása az üzletmenetbe. Az IDC novemberi Future of Work Forum konferenciáján iparági szakértőként osztottuk meg gondolatainkat az egyik legmeghatározóbb irányról, a jövő munkahelye és a felhő kapcsolatáról. A különböző technológiák és eszközök használatának fontossága nem újdonság, ugyanakkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire kritikus elem a humán tőke digitális felkészültsége és technológiai rugalmassága. Ezek hiánya veszélyes vizekre evezheti a befektetések kiértékelését és megtérülésének vizsgálatát, és egyfajta látszat-digitalizációt mutathat, ami mögött nincs meg az érdemi használat, alkalmazás és építkezés.

Tény: a felhőtechnológia a digitalizáció egyik kihagyhatatlan eleme, már-már megkerülhetetlen tényező, amivel tervezni és foglalkozni kell. Mindezt tudatosan, gondosan beépítve az aktuális folyamatokba, miközben maga a vállalkozás is elindul egy átalakulási görbén. Új szabályok, fejlődő munkamenetek, gyorsabb adatcsere, biztonságosabb működés.

Sokszor esik szó arról, hogy miképp viszonyulnak a vállalatok a felhőhöz, van-e visszakozás, csalódás, netán egyre erősebb az áttérési kedv és migráció. Érdekes adat, hogy az IDC kutatása szerint a vállalkozások a felhőt emelik ki első számú prioritásként a következő öt évre tervezett beruházásaik közül. Ehhez kapcsolódóan az Aruba Cloud saját felmérése is megerősíti az előbbi eredményt, úgy gondoljuk, hogy a felhő számos okból megkerülhetetlen lesz a vállalkozások életében már rövid távon is.
 


A felhőadatközpontok a helyi, vállalati IT infrastruktúrához képest jobban hasznosítják informatikai erőforrásaikat, ráadásul energiahatékonyságuk is fejlett, és élen járnak a megújuló energia termelésében, felhasználásban is. Így kijelenthetjük, hogy a tudatos és felelős vállalatok útja mindenképp a felhőbe vezet. Az elmúlt év jelentősebb összegeket követelő zsaroló-vírus támadásai és az ellátási láncokat is megakasztó kiberbiztonsági incidensei pedig arra késztetik a vállalkozásokat, hogy a biztonságról már ne csak IT kérdésként, hanem az üzleti működés alapvető feltételeként gondolkodjanak. A következő évek sikere múlik a megfelelő stratégián.

Cloud & big data

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.