Cloud & big data

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Európában is lehet már otthon bütykölni az iPhone-okat
Az Apple eddig kizárólag az Egyesült Államokban biztosította ezt a lehetőséget. A program bővítése leginkább a szabályozói környezet szigorodásának köszönhető.
Nemsokára megalakulhat a Microsoft legelső szakszervezete
Méghozzá a vállalat videojátékos részlegénél, ahol a fizetésben és megbecsültségben is rosszul álló minőségbiztosítási tesztelők kezdtek el szervezkedni.
Hazai pályán is a hírek elzárásával fenyegetőzik a Meta
A közösségi polip egy törvényjavaslat miatt tette fel az USA-ban ugyanazt a lemezt, amelyet Ausztráliában egyszer már meglehetősen sikertelenül pörgetett.
Milliós nagyságrendben töltjük a kártékony appokat a Google áruházából
Egy friss biztonsági jelentés szerint a felhasználók átverésére játszó TubeBox malware-t önmagában több mint egymillióan telepítették.
Japán bemutatja: technológiával ellensúlyozzák az elöregedést
A távol-keleti országban egyre több cég fejleszt az elöregedő régiókban élőket segítő megoldásokat.
Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak
A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
A németek is rámordultak az EU-ra a hálózati költségek megosztásának ügyében
Öt másik tagállammal együtt nyílt, átlátható vitát és világos ütemtervet sürgetnek abban az ügyben, hogy az Európai Bizottság milyen közvetlen hozzájárulást vár a nagy online szolgáltatóktól a távközlési hálózat működtetéséhez.
Még nagyobb gödörből kell kimászni az okostelefonoknak
Korábbi előrejelzéséhez képest sokat rontott a várható eladási számokon az IDC. A szegmenst a borongós világgazdasági környezet mellett a kínai gyárak problémái is hátráltatják.
Twitter: Musk egyet fizet – kettőt vihet akcióval csábítaná vissza a hirdetőket
Sajtóértesülések szerint az Amazon és az Apple visszatérne a Twitterre, sőt az Amazon állítólag nem is állította le az oldalon futó hirdetéseit.
Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írásának első része.
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.