A NISZ kiadta az EFO mobil alkalmazás továbbfejlesztett változatát, az EFO prót, ami már elérhető iOS és Android rendszerek alatt is.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) múlt heti közleménye szerint új alkalmazást fejlesztett az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentésére. Az EFO pro néven bejelentett applikáció a 2013-ban indított EFO foglalkoztatásbejelentő mobil app továbbfejlesztése, amelynek célja, hogy megkönnyítse az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók bejelentését a 2010. évi LXXV. törvénynek (Efo.tv.) megfelelően.

A közlemény kiemeli, hogy az új alkalmazás a felhő alapú adatmentésnek köszönhetően már lehetővé teszi több eszköz párhuzamos használatát, emellett ez az első olyan mobilos program, amely érintéses technológiával képes kiolvasni a felhasználók adatait az új típusú személyi igazolványok elektronikus tárolóeleméből.
 


Az app használatával tulajdonképpen bárhonnan, bármikor elvégezhető az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók adminisztrációja, a legújabb kiadású EFO pro pedig a fejlesztők szándéka szerint még egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentésekkel kapcsolatos felhasználói adatkezelést.

A NISZ szerint a felhasználók számára most az is nagy előnyt jelent, hogy a rendszer automatikusan frissíti az új űrlap verziókat. Az alkalmazás használata nem igényel semmilyen speciális tudást, ugyanakkor számos olyan automatikus ellenőrző funkcióval rendelkezik, ami egyszerűvé és megbízhatóvá teszi működését.

A bejelentés szerint a mobil app megújult verziója olyan többletfunkciókat is tartalmaz, amelyek tömeges bejelentés esetén segítik a bejelentésre kötelezett munkáltatókat, miközben gondoskodnak az alkalmazásban kezelt személyes adatok megfelelő szintű védelméről. A kényelmi szolgáltatások közül kiemelik az EFO pro egy másik friss funkcióját is, ami lehetőséget teremt az adatállományok előállítása közvetlenül a könyvelői programokhoz.
 


Az EFO pro az Apple AppStore és a Google Play alkalmazásáruházakban is elérhető. Az alkalmazás használatával kapcsolatban a NISZ YouTube-csatornáját érdemes böngészni.

Közösség & HR

Újabb malware-figyelmeztetés az egészségügyi intézményeknek

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet szerint több hazai egészségügyi intézmény infrastruktúrájának érintettsége is felmerült az Emotet malware-t terjesztő email-kampányokban.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.