Piaci hírek

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
A biztonsági vezetők többsége szerint képtelenek megvédeni szervezetüket
Egy frissen publikált átfogó felmérésben a megkérdezett informatikai biztonságért felelős vezetők kétharmada ismerte be, hogy rendszerük nincs felkészülve egy célzott kibertámadás kezelésére.
CIO Podcast #17, amiből kiderül, hogy az adatközpont miért nem lerágott csont
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.
Már Hongkongig jutott a digitális jüan
Tesztelik, hogyan működik a pénz a határokon átnyúló kereskedésben.
Van, aki 4-5 percenként csinál egymilliárd forintot
2021 elején az Amazon és az Apple is képes volt erre, de a többi big tech vállalat is tíz- vagy százezer dollárokat keresett az első három hónap minden egyes percében.
Nem hagyják magukat a dobozos szoftverek
Egy tavaszi kutatás szerint nem hogy nem szorulnak vissza a nagy felhősödés közepette, de még nőni is fog a forgalmuk.
Bidennek elege lett a hekkerekből
Az ország üzemenyagellátását is veszélyeztető legutóbbi akció volt az utolsó csepp a pohárban.
Egy tweet, és a bitcoin-lovagok szívnak
Elon Musk egy bejegyzése elég volt ahhoz, hogy pillanatok alatt 17 százalékkal essen a bitcoin árfolyama.
Az IBM kitalálta, hogyan lehet MI-vel újraíratni a régi kódokat
Tanításához összeraktak egy hatalmas forráskód-gyűjteményt: 14 millió minta, 500 millió kódsor 55 programnyelven.
Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple
Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
Busásan megtérülnek a digitalizációs törekvések
Egy informatikai költéseket elemző kutatás arra jutott, szoros összefüggés van a vállalati sikeresség és a jól megválasztott prioritások között.
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.