Egyszerűbb lesz a dróngyártóknak: elfogadta a Európai Parlamet a drónok uniós szintű szabályozását.

Uniós szinten egységes lesz a drónokra vonatkozó biztonsági szabályozás. Az Európai Tanács tavaly novemberben zárta le az új szabályok egyeztetését, erre a tervezetre adta áldását most a Európai Parlament (EP).

A pontosabb szabályok tisztítják a piacot

A piac szempontjából már nagy is időszerű volt a szabályozás, mivel egy dinamikusan fejlődő gazdasági szegmensről van szó. Uniós szakértők szerint a civil dróntechnológia tíz éven belül az uniós repülési piac mintegy tíz százalékára, jelenlegi értéken 15 milliárd eurósra nőhet.

Ezt a fejlődést azonban erősen gátolta, hogy a 150 kg-nál könnyebb drónok a nemzeti hatóságok hatáskörébe tartoznak, így a gyártók és üzemeltetők rákényszerültek, hogy az egyes tagországok szabályaihoz és biztonsági előírásaihoz igazítsák a termékeiket. Ilyen körülmények között sok cég ódzkodott attól, hogy drónokra épülő szolgáltatásokat fejlesszen.

Az új EU-s jogszabály ki is mondja, hogy a biztonsági előírások egységesítésével a termék- és szolgáltatásfejlesztéshez elengedhetetlen jogbiztonságot kívánja megteremteni.

A főszabály az, hogy csak olyan drónok építhetők, amelyek működés közben nem sodornak mást veszélybe. A drónok kockázati besorolást kapnak – például a gép tömegétől vagy üzemelési területétől függően –, és ez alapján kell ellátni őket különböző biztonsági funkciókkal. Ilyen funkció például az ütközéselhárító rendszer vagy az automatikus landolás. Ez utóbbi biztosítja a drón biztonságos lehozatalát, ha a pilóta elveszti a kapcsolatot a géppel.

A törvény arra próbálja szorítani a dróngyártókat is, hogy termékeik megfeleljenek a repüléstechnikai termékekre vonatkozó ipari szabványoknak.

Minden drónpilótáknak ismernie kell a rá vonatkozó szabályzást, és felel is azért, hogy gépe repülés közben ne sodorjon veszélybe mást vagy a légteret használó egyéb járművet. Egyes drónok vezetése képzéshez kötött lesz, azaz lényegében drónjogosítványt kell szerezni a kezeléséhez.

Az új jogszabály előírja a drónpilóták és a gépek kötelező országonkénti regisztrációját, hogy baleset esetén azonosítható legyen a gép üzemeltetője. Ez alól csak a legkisebb drónok kapnak felmentést. Bár a nyilvántartásokat nemzeti szinten kell kezelni, azokat digitális, EU-s szinten harmonizált formában kell létrehozni, és interoperábilisnak kell lenniük.

Ez még csak kereteket ad, a részletek ezután jönnek

Az EP által elfogadott szöveg az alapelvek rögzítésével egyelőre csak a tág kereteket szabja meg. A részletek kidogozása az Európai Bizottság feladata lesz. Ilyen részlet például a drónok maximális sebessége vagy egymástól kötelezően megtartandó távolság is. Szintén a EB-nek kell kidolgoznia, hogy milyen kockázati tanúsítások kell átesniük a drónpilótáknak és drónoknak, kit kell regisztrálni, és mely drónok esetében lesznek kötelezőek a további biztonsági funkciók. Az új szabályokat a tagállamok szakminiszterei hagyják jóvá.

A mentőszolgálat is tervez a drónokkal


Az Országos Mentőszolgálat a napokban jelentette be, hogy külföldi példák alapján keresik annak lehetőségét a Főpolgármesteri Hivatallal közösen, hogy Budapesten drónokkal juttassanak el közterületen rosszul lett emberekhez félautomata defibrillátorokat.

Ezzel a rosszullétnél segédkező laikus életmentőket támogatnák, mivel drónnal 3-4 perc alatt a helyszínre juttatható az életmentő készülék, míg mentőautóval hosszabb időre lenne szükség. 10 kilométeres repülési hatótávolsággal számolva 3-4 drónnal le lehetne fedi a főváros teljes területét.

A pilot elindítását jövő év elejére tervezi az OMSZ, addigra talán a szabályozási környezet is meglesz ehhez.

A magyar parlament 2016 végén módosította a légi közlekedésről szóló törvényt. A módosítások próbálták lekövetni a drónok teremtette új helyzetet. Egyszerűsítették a pilóta nélküli légi jármű meghatározást (olyan polgári légi jármű, amelyet úgy terveztek és úgy tartanak üzemben, hogy vezetését nem a fedélzeten tartózkodó személy végzi), és külön definíciót – és szabályozást – kaptak az állami kezelésű drónok.

A törvény szigorítottak a hatósági ellenőrzésen: 25 kg feletti gépekhez előírja a légi alkalmassági tanúsítványt vagy az egyedi repülési engedélyt. A drónokhoz kapcsolódó légi közlekedési tevékenységet azonban minden esetben előre be kell jelenteni a légi közlekedési hatóságnak, de ellenőrzött légtérben, bizonyos feltételek betartása mellett nincs szükség légi forgalmi irányítói engedélyre. (Mellesleg a törvény azt is előírja, hogy az ezzel kapcsolatos ügyintézés elektronikus kell legyen.)

Piaci hírek

Rugalmasan korlátos csomagokra váltott a Telenor

Az új kézbe került szolgáltatónál a vezetőség után a terifacsomagoknál is frissítenek. A korlátlan adatforgalmat jó áron biztosító Hello Data megy, helyébe rugalmasabb, de drágább konstrukciók lépnek.
 
Hirdetés

Az ipar digitalizációja a munkaerőpiacot is átformálja

A digitalizáció, amely hamarosan az élet minden területét áthatja, a legelsők között az ipar újabb forradalmát indította el. A folyamat újfajta tudással felvértezett szakembereket igényel. Őket várja folyamatosan bővülő budapesti Industry X.0 csapatába az Accenture is.

Hirdetés

Gépek között, avagy az API kommunikáció rejtett buktatói

Az API kommunikáció biztonsági aspektusaira egyelőre nincsenek egzakt válaszok, de a Balasys megoldása segít a kikerülhetetlenné váló, API-k által jelentett biztonsági kockázatok kezelésében.

A fintech vállalkozásokat helyzetbe hozó európai uniós direktíva általánosságban nem ront a biztonsági helyzeten a bankok szerint. Bizonyos támadási formák azonban elszaporodhatnak, ha nem vigyázunk.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.