MANUFACTURE IT

ONLINE

Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

VÁLSÁGBÓL ÚJ IPARI FORRADALOM

2020. december 3.

BUDAPEST

ONLINE KONFERENCIA

A COVID-19 a feldolgozóipart érintette a legsúlyosabban. Az ellátási láncok az összeomlás szélére kerültek, a kereslet világszinten csökkent. Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája, az UNCTAD becslései szerint a járvány a közvetlen külföldi befektetések 5-15 százalékos globális csökkenését okozhatja a feldolgozóipar zsugorodása és a gyárak leállítása miatt.

A válsághelyzet azonban lehetőség is a megújulásra. A Manufacture IT előadásai bemutatják, mit jelent ebben a helyzetben az a tétel, hogy ma már minden vállalat a szektortól függetlenül informatikai vállalat is egyben.

Az idei Manufacture IT a virtuális konferencia műfaját is megújítja. A tematikusan csoportosított előadásokat a rendezvényre jelentkezők három napon keresztül bármikor megnézhetik, hozzászólhatnak az elhangzottakhoz, és kérdéseket is feltehetnek. Az előadók december 3-án élő kerekasztalon vesznek részt, ahol a közvetítés során a résztevők kérdéseire is válaszolnak.
A rendezvényre való jelentkezés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

MIÉRT ÉRDEMES BEKAPCSOLÓDNIA?

Megismerheti az új technológiákat: mivel a gyártóvállalatok többsége globálisan növeli a digitális technológiákba történő befektetését, önnek is keresnie kell a digitalizáció lehetőségét, ha versenyben akar maradni.

Bővítheti szaktudását: az előadásokból megismerheti, hogy más vállalatok hogyan alkalmaznak modern digitalizációs technológiákat.

Szakmai kapcsolatokat építhet: segítségünkkel felveheti a kapcsolatot más vállalatok szakembereivel további eszmecsere céljából.

Ötleteket meríthet a másoknál bevált megoldásokból: az early adopterek tapasztalatai segítenek elkerülni önnek a buktatókat.

Rugalmasan, bárhonnan hozzáférhet a tartalomhoz: egyedi megoldásunk lehetővé teszi, hogy rugalmasan, ráérő idejének ritmusában kapcsolódjon be a konferenciába.

A MANUFACTURE IT 2020 PROGRAMJA

Benczúr András

szakmai vezető, Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium

Magyar mesterségesintelligencia-kutatások és az ipar

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Benczúr András az ELTE matematika szakának elvégzése után a PhD-jét a Massachusetts Institute of Technology-n szerezte alkalmazott matematikából. 2008-tól vezeti a SZTAKI Informatika Kutatólaboratóriumát. Többek között az adattudomány és a mesterséges intelligencia területét kutatja.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A Mesterséges Intelligencia Stratégia kiemelt célja, hogy a magyar kkv-k termelékenysége látványosan javuljon a következő tíz évben. Az előadás bemutatja, hogy ezt miként tudja segíteni a mesterséges intelligencia. Mit fog látni a magyar ipar az MI Nemzeti Labor munkájából?

Lesku Gergely

üzletfejlesztési vezető, OT konzulens, Euro One

Honnan tudhatom, hogy az ipari hálózat veszélyben van? Elkerülhető?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Lesku Gergely gépészmérnökként végzett, de húsz év tapasztalattal rendelkezik infokommunikációs területen. Az elmúlt években az ipari digitalizációban látott el tervezési és üzletfejlesztési feladatokat. Az EURO ONE Zrt.-nél a nemzetközi projektekért és az ipari biztonságért felel.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Módszerek, hogy tervszerű, gyakorlatias és hatékony legyen a védekezés a kibertámadások ellen. A leggyakoribb támadási felületek és módszerek. Kéthetes termelésleállást okozó magyarországi példán mutatjuk be, hogyan valósul meg egy ipari rendszereket ért támadás. Áttekintjük, hogy milyen területekből áll a védekezés és egy tipikus intézkedési prioritás sorrendet vázolunk fel a felkészülésre, bemutatva az is, hogy milyen szabványok mentén érdemes eljárni.

Papp Dávid

Business Technology Solutions Lead, Vodafone Magyarország

Gyorsabban, többet, nagyobbat – az 5G gyakorlati előnyei az ipari felhasználás során

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Papp Dávid több mint 11 éves telekommunikációs tapasztalattal a háta mögött a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati megoldásokért felelős műszaki igazgatóság és az 5G for Enterprise program technológiai vezetője. Csapatával teljeskörű műszaki támogatást biztosítanak valamennyi nagyvállalati Vodafone Business termékhez és szolgáltatáshoz, a tervezéstől a kiépítésen át az üzemeltetésig.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Hogyan valósítható meg egy ipari 5G-magánhálózat és milyen előnyökkel jár a bevezetése? Hogyan segít az ipar 4.0 biztonságában és adatvezérelt működésben? Az előadásban szó lesz arról, hogyan tudnak a gyártók a vezetéknélküliség miatt rugalmasabb termelést megvalósítani és milyen felhasználási módokat tesz lehetővé az 5G technológia.

Gömbös Attila

Sales Engineer, Trend Micro

ICS/OT kiberbiztonsági megoldások: a Trend Micro TXOne

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Gömbös Attila tízéves nemzetközi kiberbiztonsági tapasztalattal rendelkező mérnökként öt éve segíti a magyarországi Trend Micro ügyfeleit és partnereit. Széleskörű tapasztalatokat szerzett végpontvédelmi és hálózatvédelmi rendszerek tervezésében és kialakításában nagyvállalati környezetben.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Hogyan működik a Trend Micro speciálisan ipari környezetre fejlesztett TXOne OT-security termékcsaládja? Az előadás bemutatja, hogyan védhetjük meg hatékonyan a támadásoknak fokozottan kitett OT-környezetet Trend Micro eszközökkel. Választ ad arra a fontos kérdésre is, hogy a legacy OT-rendszerek gyakori sérülékenységeit, biztonsági lyukait hogyan foltozhatjuk be – akár szoftver telepítése nélkül.

Rab Gergely

technológiai konzulens, Dell Technologies Magyarország

Adat, Big Data és minden, ami mögötte van

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Az előadó szenior tanácsadóként a régióban komplex architektúrák (HPC, mesterséges intelligencia, big data, HCI ) tervezését támogatja, a magyar piacon emellett ipar 4.0-szakértőjeként dolgozik. Évekig dolgozott architektként nagyvállalati megoldásszállítóknál és fejlesztő cégeknél.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az előadás egyeztetés alatt.

2020.12.03. 10:00

Digitális gyártás a gyakorlatban
(élő beszélgetés)

moderátor: Szalkai Gergely

Projekt- és IT menedzsment tanácsadó, Wunderplan

A RÉSZTVEVŐK ▾

Benczúr András

kutató, szakmai vezető, Nemzeti MI Labor

Kovács Gábor

digitális gyártásért felelős globális igazgató, Suez

Papp Dávid

üzleti technológiai megoldásokért felelős vezető, Vodafone Magyarország

Rab Gergely

szenior tanácsadó, ipar 4.0-szakértő, Dell Technologies Magyarország

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾

A technológia itt van, az alkalmazási lehetőségeit keresik kutatók és gyártók egyaránt. Hogyan kerülnek be a megoldásszállítók fejlesztései a termelésbe? Gyorsította-e a magyar gyártószektor digitalizációját a COVID-19?

Másra lenne kíváncsi? Tegye fel kérdését az élő közvetítésben!

2020.12.03. 11:00

A gyártósorig terjeszkedő IT-biztonság kihívásai (élő beszélgetés)

moderátor: Szalkai Gergely

Projekt- és IT menedzsment tanácsadó, Wunderplan

A RÉSZTVEVŐK ▾

György László

Regional Account Manager, Trend Micro

Komáromi Zoltán

SCADA-szakértő, ELMÜ Hálózati Kft.

Sándor Krisztián

távközlési szakértő, ELMÜ Hálózati Kft.

Lesku Gergely

üzletfejlesztési vezető, OT konzulens, Euro One

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾

A hálózatba kapcsoltság elérte a gyártóüzemeket, és a lokalizáltan, akár csupán fizikai védelemmel megoldható biztonsági problémák egy-egy nagyobb gyártó vállalat esetében globálissá terebélyesedtek. Hogyan lehet ezt hatékonyan kezelni az OT oldalán?

Másra lenne kíváncsi? Tegye fel kérdését az élő közvetítésben!

A MANUFACTURE IT 2020 TÁMOGATÓI

A KONFERENCIA SZAKMAI PARTNEREI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.