Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

MANUFACTURE IT 2018

2018. november 20.

Budapest

Danubius Hotel Helia

A gyártás digitalizációja szemlélet kérdése, a technológia másodlagos – állítják szakértők. Mások ellenkező véleményen vannak. Egy azonban biztos: az építőelemek rendelkezésre állnak. Automatizált gyártósorok, robotok, szenzorok, vállalati IT-hálózatok, vállalat- és gyártásirányítási rendszerek várják, hogy okosgyárak részeivé váljanak.

A konferencián megtudhatja, hogyan építhető fel ezekből az alkotóelemekből a digitalizált gyártás. Az előadások egy elképzelt üzem gyártási folyamatainak főbb fázisait járják végig a terméktervezéstől a logisztikáig. Az előadók megvalósult projekteken keresztül mutatják be az egyes fázisok digitalizációs lehetőségeit.

Akik végighallgatják a konferencia előadásait, közel teljes képet kapnak a digitalizáció lehetőségiről és megvalósításának útjairól.

ZÁRTKÖRŰ

Csak a támogatók és a célközönség vannak jelen, így üzenete pont azokhoz jut el, akiknek szánja.

HATÉKONY

Egy helyen, egy időben találkozhat az ország legfontosabb vállalatainak döntéshozóival.

GARANTÁLT

Korábbi rendezvényeink garanciát jelentenek a közönség létszámára és összetételére.

A KONFERENCIA PROGRAMJA

8:30

Regisztráció

9:00

Megnyitó

9:20

Kovács Péter

főosztályvezető, Innovációs és Technológiai Minisztérium Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkársága, Iparstratégiai Főosztály

Ipar 4.0 stratégia Magyarországon

2018-ban az iparstratégia témaköre átkerült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatásköréből az Innovációs és Technológiai Minisztérium alá. Mit jelent ez a változás az Ipar 4.0 stratégia szempontjából?

9:40

Molnár István [keynote]

a Digitális Gyár Mérnökség vezetője, Continental Automotive

A gyártásdigitalizáció jelene és jövője

Mit keres egy hadseregnyi szoftverfejlesztő egy gyártócégnél? Hogyan jutott el a Continental Automotive addig, hogy ma már árbevételének mindössze negyede származik eredeti tevékenységéből, a gumiabroncs-gyártásból? És hova szeretne eljutni a vállalat a digitalizáció révén?

10:10

Tolnai Katalin

tudományos szakértő, Humansoft

Digitális gyár – gyárdigitalizálás. 3D felmérés, dokumentálás és megjelenítés a gyártósortól a teljes belső térig

A 3D technológia és modellezés gyorsítja a gyártócsarnokok, gyártósorok kialakítását, segíti a rugalmas dokumentálást, és a továbbfejlesztést.

10:35

Estók Tibor

ügyvezető, Turck Hungary

A gyártósori adatgyűjtés a szenzortól a felhőig

A jelen a PLC-be kötött kapcsolt jelekről szól. A jövő a szenzorokból a MES-nek, ERP-nek vagy a felhőbe továbbított adatokról. Egy előadás arról, hogy hogyan változik a jelgyűjtés ebben a környezetben, és milyen jelgyűjtési technológiák érhetőek el már ma is, amelyek az Ipar 4.0 alapját fogják adni.

10:55

Kávészünet

11:40

Czuppon Alfréd

műszaki és fejlesztési igazgató, Vonalkód Rendszerház

Tudd, hol a helye! – avagy termékkövetés helymeghatározás alapokon

A legtöbb iparágban már előírás a termék gyártás közbeni követhetősége az úgynevezett visszakövethetőség. A hatósági előírásokon és a vevői igényeken túl is előnyös lehet a gyártók számára a gyártási folyamatok, valamint a gyártásközi anyagmozgások figyelése, irányítása. A tevékenység és anyagmozgások folyamatos monitorozása majd az adatok kiértékelése fontos része a manapság sokat emlegetett ipar 4.0 koncepciónak. Ennek a rendszernek a szoftveres és hardveres elemeiről, követelményeiről adnánk egy áttekintést a saját tapasztalataink alapján.

12:00

Fekete Béla

ügyvezető, SkyLine-Computer

Gépek vs. emberek. Ki tud jobban bánni az információval?

Hogyan lépkedjünk a teljesítményfókuszú gyártás és a költséghatékonyság vékony ösvényén, figyelembe véve a rendelkezésre álló eszközöket, érzékelőket, Excel fájlokat és persze az emberi tényezőt? Digitális erőtér „gép és szék” között, amivel tudni kell gazdálkodni!

12:25

Leveli András

fejlesztési igazgató, LSK Hungária

Az M2MR koncepció, avagy az ipari digitalizáció újragondolása a vállalati interaktivitás szemszögéből

A valós idejű adatvizualizáció a digitalizációs folyamatok egyik legjelentősebb "eredménye". Az interaktivitással ötvözve azonban új dimenzióba emelheti az együttműködők munkáját, legyen szó egy tervrajz revíziójáról, a karbantartási ütemterv módosításáról, vagy egy termelési megbeszélés összegzéséről. Az előadás néhány gyakorlati példán keresztül, élő demó formájában mutatja be az M2MR (Machine-to-Meeting Room) koncepciót és az abban rejlő lehetőségeket.

12:45

Bóna Péter

ügyvezető igazgató, Com-Forth

Az ipar 4.0 gyakorlati alkalmazásai a realitás talaján

Napjaink konferenciáit végigjárva az Ipar 4.0 talán az egyik leggyakrabban használt kifejezés. Ugyanakkor egyelőre kevés az olyan konkrét, már működő megoldás, amellyel kapcsolatban valós tapasztalatokról lehetne beszámolni. Az előadás két olyan alkalmazást mutat be, amelyek már egy ideje működnek, és amelyekkel kapcsolatban már vannak felhasználói tapasztalatok és kézzel fogható eredmények.

13:05

Rab Gergely

tanácsadó, Dell Magyarország

Tunkel Richárd

technológiai igazgató, REACH

Balázs Ferenc Gáspár

mérnök, Cloudera

CDR: Ipar 4.0, avagy köd előttem, köd utánam

Nem tudja lecserélni régebbi gépeit a digitalizáció szintjének emeléséhez? A képességek egy része a régebbi gyártósorokban is ott van, csak elő kell csalogatni. Így lépésről lépésre lehet digitalizálni.

13:25

Kovács László

központvezető, BME i4.0 Technológiai Központ

Magyar gyártóvállalatok digitalizációs szintjéről leplezetlenül

A BME Ipar 4.0 Technológiai Központ több hónapja fogadja az érdeklődő gyártó vállalatokat. Az előadás ezekről a tapasztalatokról ad összegzést.

13:50

Konferenciazárás, ebéd

Kérjük, a frissítésekért később is látogasson vissza oldalunkra!

A MANUFACTURE IT 2018 TÁMOGATÓI

A KONFERENCIA SZAKMAI PARTNEREI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.