Közösség & HR

Megkezdték a kirajzást a SpaceX globális internetet biztosító műholdjai

Elon Musk cége sikeresen pályára állította az első 60 eszközt, de a működőképességhez még sokkal több kell.
 
Kevesebb eladással is többet hozott a konyhára HPE hibrid IT-ja
A második pénzügyi negyedévben a teljes forgalom és a hibrid IT üzletág bevételei elmaradtak a tavalyitól, ugyanakkor a vállalatnak fontos mutatókban sikerült javítania.
Nulladik napi sérülékenység fenyegeti a Windows 10-et
Alig frissült a Windows 10, súlyos nulladik napi sérülékenységet talált benne egy biztonsági kutató.
Kongresszusi bizottság előtt savazták az arcfelismerő rendszereket
A washingtoni meghallgatáson sok minden kiderült a hatóságok által is alkalmazott techológiák zavarba ejtő hiányosságairól és az átláthatatlan, szabályozatlan felhasználásról.
Az Apple újabb aknát telepítene a felhasználói adatokkal seftelő cégek útjába
A Safari egyik új technológiája biztosan nem fog tetszeni a Google-nek és más online hirdetési szolgáltatóknak, nem is valószínű, hogy a szabályozók beavatkozása nélkül felkarolnák az ötletet.
A Vodafone lehet az első hazai 5G-s szolgáltató
Van hozzá frekvenciája, és ma átadta első budapesti bázisállomást is. Már idén elindulhat a kereskedelmi szolgáltatás.
Kedvetlenség nyomja a nyomtatókat
A perifériákból láthatóan kevesebb fogyott az idei első negyedévben, mint korábban, de a gyártók erősorrendjén ez nem sokat változtatott.
Az USA már a kínai drónokat is biztonsági kockázatnak tartja
Az amerikai-kínai vámháború és a Huaweire zúduló kormányzati-vállalati össztűz közepette szinte mínuszos hír, hogy az USA belbiztonsági minisztériuma figyelmeztetést adott ki a kínai gyártású drónokkal kapcsolatban is.
Ritka az olyan magyar, aki nem vásárol neten
Egy friss kutatás szerint már érdemben nem nagyon lehet növelni az online vásárlók hazai táborát.
Egy brit cég vitte be a legnagyobb ütést a Huawei-nek
Az ARM felfüggeszti az együttműködését a kínai vállalattal. Két brit operátor is hasonlót lépett.
A Transferwise az új Spotify?
Az olcsó pénzátutalást kínáló startup egy újabb sikeres befektetési körön van túl. A 3,5 milliárd dollárra taksált cégérték alapján jelenleg a Transferwise a legértékesebb európai fintech unikornis.
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.