Piaci hírek

Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése

Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
 
A nagy felhőszolgáltatók pénzt látnak a VMware/Broadcom stratégiaváltásában
A Microsoft, az Oracle és a Google is jelentkezett olyan csomagokkal, melyek a VMware "broadcomosított" licencelését használják ki.
Új néven hódítaná meg a világot a Yandex európai maradéka
A régi-új vezérigazgató szerint a cég egy startupra hasonlít, bár elég szokatlan, amikor egy startup 2,5 milliárd dolláros tőkével indul útnak.
Lassulva nőhetnek az idei IKT-költések a Gartner szerint
A piackutató legfrissebb táblázatában szinte minden szám lényegesen mást mutat, mint ami a legutóbb áprilisban kiadott hasonló jelentésben szerepelt.
Ne költsünk annyit a felhőre!
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.
Óriás humanoid robotot állítanak munkába a japán vasútnál
Az új eszköz számos veszélyes karbantartási feladatot lesz képes elvégezni, az irányítását pedig biztonságos módon, a távolból végzik majd a kezelői.
Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia
Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
Felértékelődnek az őrkutyák, melyek kiszagolják a kiborgokat
Csak hogy egyértelmű legyen: nem a watchdogként emlegetett hivatalok, hanem jó szaglású négylábú barátaink előtt áll nagy jövő.
A biztonsági ellenőrzés látja kárát az alkalmazások erőltetett frissítésének
Egy iparági tanulmány szerint a jelentősebb update-ek nagyjából felénél teljesen elmarad a kód biztonsági szempontú felülvizsgálata. Mindez kritikus sérülékenységekhez vezethet, amelyeket nem győznek időben javítani a védelemért felelős szakemberek.
Szabad rablást rendeznek a YouTube-on az MI-ipar nagyágyúi
Bár a videómegosztó platform világossá teszi, hogy az oldalain megjelenő videók milyen jogi védettséget élveznek, a nagy techvállalatokat ez nem feltétlenül hozza zavarba.
A Meta bevásárolná magát a Ray-Ban gyártójába
Zuckerbergék az EssilorLuxottica csoport öt százalékának megszerzéséről tárgyalnak, hogy nagyobb ráhatásuk legyen az okos Ray-Banek fejlesztésére.
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.