A Google új kísérleti programja lehetővé tenné teszi az amerikai politikai kampányok szervezőinek, hogy a Gmail spamszűrő algoritmusát megkerülve kéretlen leveleket küldjenek a felhasználóknak.

Az amerikai szövetségi választási bizottsága csütörtökön zöld utat adott a Google új programjának, amelyik a felhasználók tiltakozása ellenére is mentesítené a minősített politikai e-maileket a Gmail levelező spamszűrése alól. A Google azt követően terjesztette elő az erre vonatkozó javaslatát, hogy a republikánusok elfogultsággal vádolták a Gmail szolgáltatást, utóbb pedig törvényjavaslatot is benyújtottak annak szankcionálására, ha valamilyen algoritmus befolyásolni próbálja a politikai kampányokhoz kapcsolódó e-mailek láthatóságát.

Az elhallgattatásuk miatt panaszkodó republikánus oldal egy tanulmányt idézett annak alátámasztására, hogy a Google mennyire elfogult velük szemben, de a szóban forgó tanulmány szerzői maguk erősítették meg, hogy az általuk közölt megállapítások éppenséggel ennek az ellenkezőjét bizonyítják. A Google közben módszertani hibákra hivatkozva próbálta megkérdőjelezni az egészet, de a politikai kampány a jelek szerint mégsem volt hatástalan, és a republikánusoknak sikerült rávenniük a Google-t, hogy válaszoljon követeléseikre.

Mivel a Google szerint a Gmail spamszűrő algoritmusa nem működik elfogultan, a cég természetesen azt is cáfolta, hogy a politikai levélszemét átengedése a nyomásgyakorlás eredménye lenne. A társaság jogi képviselője szerint a kísérleti program egyszerűen a vállalat termékfejlesztési ciklusának a része, amelynek során mérlegelni fogják, hogy a módosítások javítják vagy rontják a felhasználói élményt." Ebbe persze már idő előtt bepillantást nyerhetne, ha vetne egy pillantást a választási bizottsághoz benyújtott több tucatnyi kifogásra.

Ha nem igaz, akkor mi a gond?

A The Register beszámolója ezek közül többet is bemutat, a megjegyzések lényege pedig nagyjából az, hogy az ötletet politikai oldalaktól függetlenül nagyon rossznak tartják, és senki sem szeretne több politikai spamet. A lap a Civic Shout petíciós platform vezérigazgatóját, Josh Nelsont is idézi, aki szerint ha a Google úgy dönt, hogy továbblép "nevetséges és totál népszerűtlen tervével", akkor soha nem látott mértékű visszajelzésre számíthat a felhasználók részéről, akiknek legnagyobb része ellenzi a kilátásba helyezett változásokat.

Bár a választási bizottság a múlt héten olyan állásfoglalást adott ki, amelynek értelmében a Google programja nem minősül természetbeni hozzájárulásnak a republikánus kampányokhoz, a Civic Shout hozzájuk intézett levele szerint szerint nagyon is erről van szó. Nelson a The Registernek nyilatkozva nyilvánvalónak nevezte, hogy a Google csak a szabályozási kísérleteket igyekszik elhárítani, és "nulla esély lett volna rá", hogy akkor is kitaláljon valami hasonlót, ha a republikánusok az elmúlt öt hónapban nem gyakoroltak volna nyomást a cégre.

Közösség & HR

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.