Mától indul a negyedik hazai operátor, a Digi mobilszolgáltatása. Hálózaton belül az év végéig ingyenes lesz. Ennek azonban ára is van.

Agresszív árazással lép a mobilpiacra a Digi, ami érthető is. A negyedik operátornak igencsak igyekeznie kell, ha teret akar nyerni a telített mobilpiacon. A szolgáltatással első körben a már meglévő Digi-ügyfeleket akarja megnyerni: az év végéig elérhető kedvezményes ajánlatot ugyanis azok vehetik igénybe, aki legalább egy vezetékes vagy műholdas szolgáltatást vettek a távközlési cégtől.

Számukra nem lesz ennél olcsóbb ajánlat a piacon. A Digi az év végéig 0 forintot számláz a havidíjért, a hálózaton belüli hívásokért és SMS-ekért. Belföldi és EU-belüli hívásokért (minden belföldi vezetékes- és mobilhálózat irányában, illetve minden EU- belüli vezetékes és a legtöbb jelentős mobilhálózat irányában) 5 Ft/perc díjat kell fizetni. A hálózaton kívülre küldött SMS-ek ugyanakkor meglepően drágák: azokért 24 forintot számláz a szolgáltató.

Az előfizetéshez korlátlan adatforgalom is jár (a maximális le- és feltöltési sebesség 22,1/7,5 Mbit/s), de 50 gigabájt forgalom fölött a le- és feltöltést is 256/256 kbit/s-ra lassítják.

Szintén vevőcsalogató, hogy a kedvezményes ajánlat hűségidő vállalása nélkül vehető igénybe.

Még sok a lyuk a hálózatban

Bár a cég közleményében hagsúlyozza, hogy folyamatosan fejleszti mobilhálózatát, azt is elismeri, hogy a kedvező ajánlat egyelőre nagyon korlátozottan vehető igénybe. Ez azért is érdekes, mert a kedvezményes ajánlatot egyelőre csak azok az egyéni előfizetők vehetik igénybe, akik a Digi lefedettség oldalán felsorolt települések egyikén rendelkeznek bejelentett lakcímmel.

Bár a kültéri lefedettség sok településen, valamint fontosabb autópályákon és közutakon már elérhető, egyelőre a kereskedelmi szolgáltatáshoz csak ott lehet hozzáférni, ahol a beltéri lefedettség is előrehaladott állapotban van – írja a cég.

De nem csak ez indokolja az olcsóságot. Mint a lefedettséget mutató aloldalon olvasható: "Jelenleg Mobil hálózatunk fejlesztése folyamatban van. A fejlesztési időszakban a Mobil szolgáltatás működése bizonyos területeken szünetelhet, valamint a hálózat minőségével kisebb problémák lehetnek, melyeket a lehető legrövidebb időn belül elhárítunk." Azaz fel lehet készülni arra, hogy a szolgáltatás meglehetősen hektikusan fog működni.

Az előfizetéshez Huawei és Samsung gyártmányú, valamint sajátmárkás telefonkészülékeket is kínál a szolgáltató.

2G, 4G, VoLTE, VoWiFi

Mint a közlemény írja, a hálózat 2G-n és 4G-n működik, előbbi a hangszolgáltatások esetében a kompatibilitást biztosítja a korábbi, már használatban lévő telefonokkal. Emellett tervezik az 5G-s fejlesztéseket is.

A hálózatban a VoLTE és VoWIFI (wifialapú hangátvitel) is elérhető. Utóbbi a hangszolgáltatásokat azokra a területekre terjeszti ki, ahol az előfizető wifikapcsolattal rendelkezik. A VoWiFi ráadásul bármilyen, Wi-Fi routeren keresztül képes hangforgalmat bonyolítani. Ezt a két funkciót értelemszerűen csak olyan készülékkel lehet használni, amely támogatja a két technológiát.

Konzumer tech

Politikusfegyelmező funkciót próbálgatnak a Twitternél

A közösségi platform olyan megoldásokon dolgozik, amelyek akár a közösségi visszacsatoláson keresztül erősebb kontextusba helyezné a tartalmakat, és azt is megakadályozná, hogy trollok vagy pártaktivisták rohanjanak le egy-egy topikot.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.