Biztonság

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet
A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
Már nem a Tesla a legnagyobb elektromosautó-gyártó
Az amerikai céget alaposan megtépázták a sanghaji lezárások, a kínai BYD meg is előzte őket az első féléves eladásokban.
Az online behemótoknak is fejtörést okozhat egy japán bírósági döntés
A Kakaku.com egyik ajánlási oldalát érintő ügynek a Google, a Facebook vagy az Amazon működésére nézve is lényeges következményei lehetnek.
Vége a játékos rakétázásnak
A gaming szektor a pandémia egyik legnagyobb nyertese lett, ám úgy tűnik, a világban tapasztalható problémák megálljt parancsolnak az elmúlt évek nyargalásának.
Megszorongatná a külföldi szállítókat Kína
Egy várhatóan jövőre életbe lépő új szabályozás miatt technológiai eszközök széles körénél kell majd komoly kompromisszumra kényszerülnie azoknak a cégeknek, akik továbbra is szeretnének versenyben maradni a kínai piacon.
Megszavazta az EP az Unió digitális piacának új játékszabályait
Az EP közleménye szerint az új szabályozás korszakalkotó. Biztosítja a piac nyitottságát, a tisztességes versenyt és a szereplők elszámoltathatóságát.
Évi 89 munkanapot töltünk felesleges munkával
Legalábbis akkor, ha mi vagyunk a Wrike új felmérésében szereplő átlagos munkavállalók. A kutatás szerint az egyre nagyobb komplexitás egyre több rejtett költséget termel.
Saját magáról írt cikket a mesterséges intelligencia
Állítólag nem is rosszat. Még érdekesebb azonban, hogy az MI-k szerzőként való megjelenése milyen etikai kérdéseket vet fel, és hogyan változtatja meg a publikációs folyamatokat.
A memóriacsipek segítették rekord nyereséghez a Samsungot
Ezekből továbbra is annyit adnak el a felhőszolgóltatóknak, amennyit nem szégyellnek, de az okostelefonos eladások látványosan zsugorodnak, a nagy piacok megtorpantak, és az inflációs hatások is a pandémia alatt kialakult trendek ellen dolgoznak.
A kínai fogyasztók félnek, hogy náluk is lejátszódhat az orosz forgatókönyv
Nem csak a kínai felhasználókat foglalkoztatja: kivonulhatnak-e a nyugati techcégek Kínából, ahogy Oroszországot elhagyták?
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.