Egyelőre hatalmas az érdeklődés a Microsoft nevével fémjelzett hibrid gép iránt.

A Microsoft a múlt heti bejelentéseivel alaposan meglepte a nagyközönséget, főleg az annak végén bemutatkozó Surface Bookkal. A prémium anyagokból építkező, különleges zsanér megoldást használó, táblagéppé átalakítható notebookról semmit sem lehetett előzetesen tudni, ellentétben az összes többi mobillal, vagy éppen a Surface Pro 4-gyel.

Viszik, mint a cukrot

Meg is kéri az árát mindennek a vállalat, hiszen már az alapmodell is 1499 dollárba kerül, de ha valaki nem sajnálja rá a pénzt, akkor 2699 USD-t is kifizethet érte. A jelek szerint ez elég sokan meg is tették, mert egy hát sem telt el, és a cég amerikai webshopjában a legdrágább konfigurációból mér nem is lehet kapni. Vagyis átszámítva a 738 ezer forintos gépből már egyetlen darab sem elérhető, ami persze a felfokozott érdeklődés mellett azt is jelentheti, hogy ebből volt a Microsoftnak a legkisebb készlete.

Máris "Out of stock"

A 13,5 colos, 3000 × 2000 képpont felbontású érintőkijelző mellé jár egy úgynevezett Surface Pen is, de 2699 dollárért ennél ezen kívül van még pár dolog a csomagban. A legdrágább opció 512 GB-os SSD-vel, az Intel Core i7-es processzorával, 16 GB RAM-mal, illetve dedikált grafikus gyorsítóval érkezik, ami a készítők szerint kétszer gyorsabbá teszi a Surface Bookot az Apple MacBookjánál.

A csúcs Lumiák is drágák lesznek

Ezzel máris látszik, hogy ki, illetve mi volt az ellenfél és a Microsoft miért éppen a prémium szegmensben tett le egy nagyon értékes terméket az asztalra. A Surface Book, azon kívül, hogy nem számítottunk rá, azért is fontos momentum a redmondiak életében, mert ez a gép sikeresen igyekszik vonzóvá, menővé tenni a Windows 10-et, valamint a Surface márkanevet, ahogy az egész múlt heti bemutatóból, az előadók stílusából is az sütött, hogy Microsoft nagy erőkkel próbálja magát lazának és egyben nagyon profinak láttatni.

Mindezzel párhuzamosan megindult az új Lumia készülékek előrendelése is Európában. A 950 XL 700 euró körüli összegért (kb. 218 ezer Ft), az eggyel kisebb kijelzőjű modell pedig egy százassal olcsóbban rendelhető meg. De nemcsak a mobilokat mérik ilyen sokért, mivel kiderült, hogy a Continuum funkciót lehetővé tevő, úgynevezett Display Dock (ami lényegében egy pár porttal ellátott elosztó) is 100 euróba fog kerülni.

Konzumer tech

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.