Az Abesse alapító vezérigazgatója hosszú betegség után, 45 évesen távozott.
Hirdetés
 

Informatikus mérnökként PhD tanulmányait is az informatika területén folytatta, MBA diplomáját már a munka mellett szerezte meg. Az Abesse Informatikai Tanácsadó Zrt. alapító vezérigazgatójaként tizenharmadik éve vezette a céget, amely Magyarország első folyamatinformatikai tanácsadó vállalataként már megalakulása után rövid időn belül a Microsoft Gold Partnerei közé került, és több ízben is elnyerte a Microsoft „Év legkompetensebb partnere” címet.

Rónai Balázs szakmai konferenciák, fórumok rendszeres előadója volt, véleményének az informatikai média szívesen adott teret időről időre. Sokan az IT tanácsadó blog szerkesztőjeként és egyik szerzőjeként is ismerhették, ahol így írt magáról:

"Az élet azt dobta, hogy összesen egy-két évig voltam eddig alkalmazott. Az Abesse a negyedik sikeres vállalkozás, aminek alapításában részt vettem. Az első kettő még az egyetemi időszak alatt jött össze. Ezek egyike ma a legnagyobb hallgatói információs rendszer gyártója, a másik pedig csúcstechnológiás biztonságtechnikai eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A harmadikat volt főnökömmel és a tulajdonossal közösen alapítottuk annál a cégnél, ahol eddig egyedüliként alkalmazottként dolgoztam alig két évig. Ma már csak az Abessében vannak érdekeltségeim, de ez alapján talán elmondhatom, hogy vállalkozó típus vagyok."

Az Abesse Facebook-oldalán a cég vezérigazgató-helyettese, Németh Zoltán tette közzé Rónai Balázs halálhírét:

"Sokat beszélgettünk Blázival arról, milyen formában, hogyan meséljen az Ő negyedik gyermekéről, az Abesséről a külvilágnak. Mert erre a gyermekére, aki 14 év alatt felcseperedett és az önállóság útjára lépett, nagyon büszke volt. Blázi nem csak egy céget épített, mindig kutató, inspiráló gondolatai mozgósítottak sok barátot és kollégát is. Ismeritek, a gondolatait legtöbbször az interneten osztotta meg velünk, nem véletlen, hogy ezen a csatornán beszélek róla most én is.

Kollégáimmal együtt megrendülve követtük Őt a betegséggel folytatott harcában is, ahol mindig erőt sugárzott felénk. Tegnap itt hagyott minket, de örökségével mindannyiunknak példát mutat."

Közösség & HR

Jönnek az 5G frekvenciák, mire számíthatnak a hazai szolgáltatók?

Készülnek már a szolgáltatók az 5G-korszakra. Az ehhez szükséges frekvenciák értékesítése is egyre több országban indul el. A téma hazai vonatkozásairól egy éve beszélgettünk Dr. Vári Péterrel, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgató-helyettesével. Hol tartunk most?
 
Hirdetés
Ha a bőség zavara nem is fenyeget, azért hazánkban is lehet választani a különböző okoseszköz-alapú elektronikus aláírási szolgáltatások között.

a melléklet támogatója a Microsec

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.