Biztonság

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Indiai technológiai központok lettek a kiberbűnözés fellegvárai
És hogy ez miért probléma? Például mert ezekből a központokból nyújt globális informatikai szolgáltatásokat egy sor vállalat.
A Trónok harcának írója is bíróság elé viszi a ChatGPT-t
Másfél tucat amerikai sikerszerző próbálja leállítani könyveinek engedély nélküli felhasználását az intelligens chatbotok betanításához, ami szerintük az emberek által írt könyvek kiszorításához vezet.
3,6 millió dollárból épül egy új magyar biztonsági stratup
Bemutatkozott a sajtónak a Balabit- és Banzai Cloud-alapítók új startupja.
Egy rakás újdonsággal kapaszkodna fel az Amazon a chatbot-vonatra
Megérkezett a generatív mesterséges intelligenciával hajtott Alexa is, melytől a vállalat azt reméli, hogy végre sikerül veszteséges termékéhez vonzania a felhasználókat az egyre élesebb piaci verseny közepette.
A hordható kütyűket viszik, mint a cukrot
Válság ide, gazdasági bizonytalanság oda, az okosórák és egyeb hordozható elektronikai eszközök szegmensében érdekelt szállítóknak idén nem lesz oka panaszra.
Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg az iskolai trükközés hajtja a ChatGPT-t
A nyár elején váratlanul visszaesett a ChatGPT forgalma, ami a szeptemberi iskolakezdéssel ismét látványos növekedésnek indult, igazolva a korábbi elméleteket.
A DESI és a magyar informatikai munkaerőpiac ördögi csapdája
A digitalizációhoz sok megfizethető informatikus kellene, de kevés van belőlük, ezért drágák. Épp azok nem tudják megfizetni őket, akiknek leginkább szükségük lenne a digitális transzformációra.
Változik a Telekom felső vezetése
A távközlési nagyvállalat Chief People Officere a T-Systems International kötelékében folytattja karrierjét, de a váltásra csak 2024 januárjában kerül sor.
Megvan az idei Gyurós Tibor-díjas
Az IVSZ több évtizedes hagyománnyal bíró elismerését 2023-ban Patay Szabolcsnak, a Commsignia vezetőjének ítélte oda a szakmai zsűri.
8 óra munka, 8 óra pihenés, minimum 4 óra internetezés
Felnőtt honfitársaink átlagosan ennyit töltenek szabadidejükből a digitális világban, ami még a megkérdezettek jó része szerint sem egészséges.
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.