Az IntelliOps az egyre bonyolultabbá váló vállalati IT-műveletekben segítene rendet tenni, különös tekintettel a folyamatosan változó hibrid környezetek kezelésére és az üzleti hatások visszamérhetőségére.

A technológiai környezet és a digitális szolgáltatásokkal kapcsolatos elvárások fejlődésével folyamatosan áramlanak a befektetések a komplex digitális projektekbe, ami természetesen új kihívások felbukkanásával jár: ezek közül az egyik a MI- és automatizálási megoldások silószerű implementációja, amelyek jellemzően valamilyen tünetet kezelnek, és nem érintik az informatikai problémák alapvető okát. Így nem nyújtanak érdemi betekintést a szóban forgó problémák üzleti hatásaiba, és az automatizálás lehetőségeit is limitálják. Az indiai HCL Technologies alá tartozó DRYiCE erre reflektálva dobta piacra IntelliOps nevű megoldását, amely ígérete szerint lefedi a vállalatok átfogó AIOps (a mesterséges intelligencia IT üzemeltetésre vonatkozó) és az üzleti folyamatok átláthatóságával kapcsolatos igényeit.

A DRYiCE szerint a vállalatoknak ehehz felülről lefelé irányuló, fejlett AIOps-megoldásokra és a folyamatokat teljes egészében áttekinthetővé tévő felügyeleti szolgáltatásokra van szükségük, amely autonóm informatikai műveleteket tesznek lehetővé a proaktív intelligencia és a prediktív elemzés megvalósítására. Az IntelliOps ennek megfelelően egy olyan holisztikus menedzsmentmegoldás lenne, amelyik a végpontok között kezeli az agilis hibrid IT-műveleteket, biztosítva ezáltal az alapvető üzleti célokhoz igazodó, folyamatosan elérhető digitális szolgáltatásokat. A gyártó ehhez az átláthatósághoz és a zökkenőmentes, előre integrált alkalmazáskínálathoz köti az AIOps valódi víziójának megvalósíthatóságát, különös tekintettel az out-of-brand felhasználási esetekre.

A már világszerte elérhető IntelliOps bejelentése az IDC egyik kutatási igazgatóját idézi, aki szerint a digitális innováció alapját az AIOps hagyományos megközelítésének továbbfejlesztése jelenti az operatív adatbeviteltől a műveletek elvégzéséig, végső soron pedig az intelligens automatizálásig. A vállalatok ennek értelmében a mesterséges intelligencia és a megfigyelhetőség ötvözésével a teljes IT-stack vonatkozásában felgyorsíthatják a fejlődésüket a rugalmas digitális szolgáltatások irányában, kialakítva az üzleti célokkal szorosan összefüggő digitális műveleteket. Ehhez járulna hozzá az IntelliOps, amely intelligens automatizálást, kognitív segítséget, az üzleti folyamatok teljes körű követését, intelligens eseménykezelést, fejlett egységes jelentéskészítést, felhőéletciklus-kezelést vagy FinOps szolgáltatásokat kínál ugyanabban a csomagban.

Cloud & big data

A technológia szó szerint kiszagolhatja a betegségeket is

Az Alphabet-Google befektetési alapja nagy lehetőségeket lát az illatok digitalizálásában, feltárva egy olyan területet, amely eddig kimaradt a gépi érzékelés és adatfeldolgozás gyors fejlődéséből.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.