Új funkciókkal és biztonsági elemekkel is bővítette online felületeit a Magyar Államkincstár.

A Magyar Államkincstár továbbfejlesztette az online felületeit, és a befektetések még egyszerűbb kezelése érdekében több új funkcióval bővült a WebKincstár és MobilKincstár alkalmazás, így már többek között lehetőség van a rendszeres befektetési megbízások rögzítésére is – közölte az államkincstár az MTI-vel pénteken.

Úgy tűnik, érdemes volt öt évvel ezelőtt elindítani az ügyfélkapus online számlanyitási szolgáltatást, mivel bevezetése óta ma már a számlanyitások 70 százalékát, a megtakarításokkal kapcsolatos ügyeknek pedig közel 90 százalékát interneten intézik az ügyfelek. A Magyar Államkincstárnak jelenleg 940 ezer értékpapírszámlával, illetve Start-számlával rendelkező ügyfele van.

Újdonságok

A most élesített fejlesztések egyike lehetővé teszi, hogy a WebKincstár és MobilKincstár felületein rendszeres befektetési megbízásokat adjanak az ügyfelek, amivel például a havi rendszeres megtakarításokat lehet automatikusan lekötni a kincstár által kínált értékpapírokban.

A kincstárban értékpapírszámlával rendelkező cégek számára bevezetett újdonság, hogy kettős aláírási jogosultsággal tudják kezelni online a befektetéseiket.

További új funkció, hogy egy QR-kód segítségével lehet a banki alkalmazásokon keresztüli átutalást teljesíteni. Az állampapír-vásárlást segítő információk, illetve dokumentumok is átláthatóbban és részletesebben érhetők el a felületeken.

Védelmi szempontok

A kincstár számára kiemelten fontos az ügyfelek és az itt kezelt megtakarítások védelme, rendszerei biztonságosak, de a világszerte tapasztalható fokozott adathalász-tevékenységekre tekintettel új biztonsági funkciókkal is bővült a WebKincstár és a MobilKincstár – emelték ki a közleményben.

Például minden WebKincstáron rögzített terhelési tranzakciót egy SMS-ben kapott kóddal vagy Push-üzenettel kell megerősíteni, és minden WebKincstár vagy MobilKincstár felületen rögzített terhelési tranzakcióról SMS- vagy Push-értesítést küld a kincstár.

Konzumer tech

Angol startuppal pallérozza a Galaxy AI-t a Samsung

A dél-koreai vállalat a felvásárlástól azt reméli, hogy az eszközein futó algoritmusok a lehető legtestreszabottabb szolgáltatásokat nyújtják majd a felhasználóknak.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.