Az általuk fejlesztett "elektronikus tetoválótinta" egészségügyi felügyeleti eszközként is bevethető lenne.

A elekronikus tetoválások (e-tattoo) koncepciója nem kifejezetten új, már az előző évtized közepén is nagy jövőt jósoltak az olyan megoldásoknak, amelyek a páciensek bőre alá juttatott szenzorok révén kiváltanak majd bizonyos orvosi vizsgálatokat vagy akár a bankkártyákat is. Ezzel kapcsolatban a legfrissebb hír egy dél-koreai tudományos projektről szó, amelyik ha sikeresnek bizonyul, akkor az ottaniakat hamarosan a testükön hordott egyedi tetoválás figyelmeztetheti automatikusan a lehetséges egészségügyi problémákra.

A Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) kutatói folyékony fémet és szénalapú nanocsöveket tartalmazó "elektronikus tetoválótintát" fejlesztettek ki, amely bioelektródaként funkcionál, és egy elektrokardiográfiás (EKG) készülékhez vagy más bioszenzorhoz csatlakoztatva képes mérni és a képernyőkre továbbítani a felhasználó pulzusszámát, glükóz- vagy laktátszintjét és más fontos adatait. A kutatók célja, hogy végül képesek legyenek elhagyni az említett bioszenzorokat, és egy vezeték nélküli csipet csatlakoztassanak az e-tintához.

Ezzel jeleket küldenének oda-vissza az emberi test és a külső eszközök között, amelyek elméletileg bárhol elhelyezhetők, beleértve a betegek otthonát is. A Szöultól délnyugatra, Tedzsonban működő intézet projektvezetője a Reutersnek nyilatkozva magyarázta el, hogy a tinta nem invazív, és gallium alapú részecskékből készül, az elektromos áram vezetésében pedig a szén nanocsövek segítenek, amelyeknek platina allalmazásával adnak különös tartósságot, lehetővé téve, hogy a tetoválás még erős dörzsöléssel se váljon le a bőrfelületekről.

Konzumer tech

A gombok a műszerfalon gyorsabbak és biztonságosabbak az érintőképernyőnél

Legalábbis ezt hozta ki egy svéd autós lap tesztje, amelynek során a hagyományos megoldások egyértelműen hatékonyabbnak bizonyultak a járművekbe erőltetett touchscreen használatánál.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.