Jövő héten rendezik meg itthon a SAS Analytics Day konferenciát, melyen az adattengerben rejlő üzleti lehetőségeket járják körül.

A SAS hazai képviselete február 21-én vár minden érdeklődőt rendezvényére, ahol az adatelemzéssel, adatvagyon-gazdálkodással kapcsolatos trendeket ismerhetik meg a résztvevők.

Külföldi és hazai szakértők

A nemzetközi szakértőket is felvonultató SAS Analytics Day tematikája többek között a mesterséges intelligencia, a machine learning, az adatvédelem és adatvagyon-gazdálkodási stratégiái köré épül. Szó lesz arról, hogyan javíthatja az MI az ügyfélélményt, és hogyan lehetséges az innováció az analitika segítségével. A programban helyet kapnak ügyfelekkel történő kerekasztal-beszélgetések és gyakorlati bemutatók is.

A vállalat ügyfelei közül a Magyar Államkincstár, a CIB Bank és az UniCredit Bank Serbia szakemberei mutatják be a rendezvényen, hogyan tudják alkalmazni a fejlett analitikát üzletvitelük során.

Az esemény a szervezők reményei szerint előrevetíti a jövőt, kitekintést ad az egy évtizedes távlatban várható változásokra. Loncsár Tibor, a SAS Magyarország nemrégiben kinevezett vezetője úgy látja, tíz év múlva a fejlett analitikai eszközök nyújtotta lehetőségek annyira széles körben elterjednek, hogy nem csupán az üzleti, hanem a mindennapi életünk részévé válnak majd. A már ma is aktuális vagy látható ügyféligényeket elterjedten fogják szolgálni a hatékony és bejáratott rendszerek.

Az ingyenes konferenciára az esemény honlapján lehet regisztrálni.

Cloud & big data

Az e-kereskedelmi óriások már a fizikai boltokért küzdenek

Nem csak a tengerentúlon öntik a pénzt az offline kiskereskedelembe, a nagy kínai techcégek is dollármilliárdokért próbálják megszerezni egymás elől a fizikai boltokat.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

A GDPR miatt elvileg változik az adatok életciklusa, de a gyakorlatban nem feltétlenül. Aminek viszont kellene változnia, az a hazai szabályozás. Ezen a téren viszont nem állunk jól.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.