Az EZ365 három funkciót valósít meg egy platformon: lehet kriptovalutával kereskedni, lehet játszani, sőt még tanulni is – a blockchainről.

Integrált blockchain platformot indít a máltai székhelyű EZ365. A platformon egyelőre három szolgáltatást egyesít: egy kriptovaluta-tőzsdét (EZ Exchange), ami a fiat valutákat és a hitelkártyákat is kezeli, egy online kaszinó, sport- és e-sportfogadási részleget (EZ Win), valamint egy oktató szekciót (EZ Academy), ahol a blockchainről lesznek tananyagok, és egyéb, a közösség által megosztott információk – írja a VentureBeat.

Bankszintű biztonságot ígérnek

A platform magas szintű biztonságot nyújt, és lesz ügyfélszolgálata is, hogy a leendő ügyfelei minden szempontból biztonságban és komfortosan érezhessék magukat. Ez mind fontos tényező az EZ365 alapító-vezetője, Russell Korus szerint ahhoz, hogy az emberek végre megtapasztalhassák a technológiában rejlő lehetőségeket. A legtöbb ilyen szolgáltatás – pl. kriptovaluta-tőzsdék – felülete bonyolult, nagyon rossz felhasználói élményt nyújt és általában ügyfélszolgálat sincs. Azaz mindenkit kizárnak a használati körből, aki nem keni-vágja a blockchain működését.

Az EZ Exchange indul el elsőként, szeptemberben. Kezdetben csak három kriptopénzzel (bitcoin, ether, stellar) lehet rajta kereskedni, de folyamatosan bővítik a támogatott digitális pénzek körét. A felület kezeli a hitelkártyás tranzakciókat, így hivatalos pénzből is lehet venni kriptovalutát. A fejlesztett verzió, amit kb. két hónappal később szeretnének fellőni, már az elektronikus átutalást is támogatja, és nem csak a kriptovaluta walletek között, hanem banki számláról és számlára is lehet majd utalni.

Jövő év első negyedében tervezik indítani az online szerencsejátékos platformot. Itt a fogadásokat csak bitcoinban lehet megtenni, de az EZ Exchange integrációja miatt ez nem lesz probléma. Az ügyfél a fogadáskor azonnal át tudja váltani a pénzét vagy kriptovalutáját bitcoinra. Lehet fogadni a focitól az ökölvíváson és a kriketten át szinte mindenféle sportág mérkőzéseire, versenyeire.

Az EZ365 platformját blockchain-szakértők és olyan hétpróbás IT-infrastruktúra és biztonsági szakértők rakták össze, akik globális tőkepiaci cégeknél szereztek tapasztalatot – állítja a cég (persze az ilyen mondásokat érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen például a vezetők közül egyedül a biztonsági vezető, Michael Caravetta dolgozott pénzügyi területen, a torontói tőzsde IT-biztonsági vezetője volt).

Az ígéretek alapján egy olyan redundás rendszert raktak össze, aminek nagyon magas a hibatűrése és a rendelkezésre állása. Az mindenképpen újdonság, hogy a platform a tőkepiaci szabályok szinte mindegyikének meg akar felelni, beleértve az ügyfél-azonosítási előírásait, a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni védekezés szabályait. Emellett megkezdték az ISO 27001  információbiztonsági tanúsítvány megszerzését is, hogy az első olyan kriptovaluta-tőzsde legyenek, amely megfelel a hagyományos tőzsdék és a pénzügyi intézmények által alkalmazott biztonsági követelményeknek.

A cég 200 millió tokent bocsát ki a fejlesztések további finanszírozására. Tíz százalékát azonban különböző promóciós kedvezményekre fordítják: például váltási jutalék visszatérítésére, ingyenes játéklehetőségre az EZ Win-en.

2023-ig óriásit nő ez a piac

Aki gyorsan lép, az nagy lehetőségekhez jut a blockchainpiacon. Ezt sugallja az IDC egy friss előrejelzése is, amely szerint 2023-ig átlagosan évi 60 százalékkal nőnek a blockchainhez kötődő megoldásokra fordított kiadások. Idén ez várhatóan 2,7 milliárd dollár lesz, ami 80 százalékkal több, mint 2018-ban.

A kutatócég mindezt arra alapozza, hogy felmérései szerint beértek a korábban indított pilotok, és már egyre nyilvánvalóbb a piaci szereplőknek, hogy milyen lehetőségek vannak a technológiában. Bár ma szabályozási területeken még vannak bizonytalanságok, úgy tűnik a pénzügyi szolgáltatásokban, az azonosításban (személy és termék), valamint a kereskedelmben egyre nyilvánvalóbbá válnak az előnyei.

Ami az EZ365 szempontjából is biztató, hogy az IDC szerint pont a pénzügyi szektor az, ahol a technológia a leggyorsabban megmutatja létjogosultságát. A beruházások kb. harmada ebben a szektorban történik majd, mindenekelőtt a határokon átnyúló pénzügyi tranzakciók épülhetnek a blockchainre.

Az IDC kutatásának konklúziója nagyon hasonló ahhoz, amit az EZ365 vezetője is mondott a VetureBeatnek: nem a kriptovaluta az érdekes, az csak egy eszköz. A lényeg a mögötte működő elosztott főkönyvi technológia, ami sok, már ma is létező és küszöbön álló üzleti problémára hozhat felhasználóbarát és hatékony megoldást.

Cloud & big data

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.