Közösség & HR

Bekeményítenek az internetes óriások az új hongkongi törvény miatt

A különleges státuszt élvező kínai régióban múlt héten lépett életbe az új törvény, amely komoly büntetéssel fenyegeti az "államellenes terroristákat" és a kormányzati adatkéréseket megtagadó internetes cégeket.
 
A hét kérdésére Alföldi Ferenc, a Budapest Bank CIO-ja válaszol
Egymásnak dobálják a kérdéseket a CIO-k: kinek milyen problémát okozott a járvány, és azon hogyan sikerült úrrá lenni. A sort a Budapest Bank CIO-ja, Alföldi Ferenc folytatja.
Bejött a hollandoknak, hogy dobták a célzott hirdetéseket
A holland közszolgálati médiacég idén felhagyott a felhasználók követésére épülő reklámozással, és visszatért az "ősi", kontextus alapú hirdetéselhelyezéshez. Az eredmény több mint érdekes.
Saját csipet szeretne? Forduljon a Google-höz, a prototípust ingyen legyártja
És ez nem vicc: a keresőóriás néhány megkötéssel, de hajlandó a nyílt forrású tervei alapján készült csipek prototípusát legyártani.
Jönnek az eurózóna első digitális jegybanki érméi
Egy nagyobb szabású blokklánc-projekt kezdő lépése lesz a jövő héttől jegyezhető, blokklánc alapú digitális emlékérme, ami a digitális fiatpénzek fejlesztésének élvonalába helyezné Litvániát.
Miután a Grubhubról lemaradt, vett mást az Uber
A Bloomberg szerint 2,65 milliárdos ajánlatot adott a taxicég a Postmates nevű ételszállító vállalatra.
Gyűrött nadrágokból tanul a mesterséges intelligencia
Észak-amerikai egyetemi kutatók a ruhaanyagok gyűrődésének vizsgálatával mutattak be egy lehetséges irányt az MI-rendszerek vizuális megismerő képességeinek generalizálására.
A fagyi visszanyalt: a titkosított telefonok buktatták le a bűnözőket
Az európai hatóságok valós időben figyelték őket, majd a közelmúltban akcióba léptek: több tonna kábítószert és 80 millió eurónyi készpénzt foglaltak le.
Személyes klimatizálásra is van már kütyü
Két japán gyártó szinte egy időben, a kánikulai időszak kezdetekor debütált különleges megoldásával.
Riasztó mértékben termeljük az e-szemetet
2019-ben 53,6 millió tonna elektronikai hulladékot sikerült termelnie az emberiségnek. Az elmúlt öt év alatt 21 százalékkal emelkedett a nehezen kezelhető, veszélyes szemét mennyisége.
Elkábeltévésedtek a streamingszolgáltatók
Ugyanazt kínálják, ugyanúgy és ugyanannyiért. Azaz a nagy ígéretekből egyelőre semmit sem valósítottak meg.
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.