Automatizálható üzleti folyamatokról, az adatok fejlett eszközökkel történő elemzéséről lesz szó többek között a SAS idei konferenciáján.

Sztárelőadót hívott idén a SAS Institute a március 8-án megrendezendő Analytics Day konferenciájára. Az üzleti filozófusként is számon tartott norvég, de Németországban élő Anders Indset (a fenti képen) inkább fest egy lázadó buddhista hippinek, mint szobatudósnak. Indset előadásában a fejlődés – általa "kvantumgazdaságnak" nevezett – következő lépcsőfokát vizsgálja. Ez az a korszak, amelyben az emberiség és a technológia korábban sosem látott összefonódását láthatjuk. Álláspontja szerint a felszínes ismeretek korát éljük, amikor az juthat versenyelőnyhöz, aki az üzleti életben keletkezett adatokat, tudást és tapasztalatokat megfelelően tudja strukturálni és értelmezni.

Az elemzésből jön az információ

Az elmúlt évben a rendezvény – a vállalati trendeknek megfelelően – az adatgyűjtésre koncentrált. Az üzleti szereplők legtöbb big data és BI projektjének ugyanis az volt a fő célja, hogy valamiféleképpen közös platformra terelje az üzletileg értékes adatvagyont. Tavaly azonban már változott a fókusz, hiszen a vállalatok többsége is túllépet az adatban való gondolkodás első fázisán. Ezért az előadások többsége a fejlett analitikai eszközökkel, illetve mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzésre helyezte a hangsúlyt. Az idei konferencia is ezt a tematikai vonalat követi: hogyan lesz az adatból érték?

A "hogyan" kérdésre a SAS szakemberei – többek között Pasi Helenius üzleti megoldás szakértő és Brad Hathaway regionális adatmenedszment és BI-menedzser –, valamint SAS-megoldásokat használó vállalatok képviselői is igyekeznek választ adni. Lesz előadás például az ismételhető üzleti analitikus folyamatok kialakításról, a mesterséges intelligencia jelenlegi felhasználási lehetőségeiről, illetve a különböző analitikai folyamatok szervezeti hatásairól is.

A konferenciára még lehet regisztrálni az esemény honlapján.

Cloud & big data

Nagyon drágán megfizetik az EU-s cégek, hogy bejussanak a kínai piacra

Egyre gyakrabban követeli meg az ottani partner a technológiai transzfert – derül ki az EU Kínai Kereskedelmi Kamarájának egy felméréséből.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.