Szupergyors, olcsóbb, mint a NetMánia XXL, országszerte elérhető, de csak ott, ahol van optikai hálózat.

Sokan örülnek, de sokan idegesek is lesznek a Telekom új ajánlatától. Indul ugyanis a NetMánia 1000 internetcsomag, amely 1000 Mbit/s-os vezetékes net lehetőségét (feltöltési sebesség 200 Mbit/s) kínálja mintegy félmillió háztartásnak Magyarországon. Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szerint ez a sávszélesség 300 Mbit/s letöltési, illetve 50 Mbit/s feltöltési sebességet garantál. Ez lényegében ugyanaz az ajánlat, amit a DIGI is nyújt a saját hálózatán.

Bár a Telekom szolgáltatása országosan elérhető lesz, kizárólag azokon a területeken lehet igénybe venni, ahol a szolgáltató kiépítette az optikai hálózatát. Maga a kínált sávszélesség közel kilencszer nagyobb, mint amint az eddigi legnagyobb csomag, a NetMánia XXL biztosított: az 120 Mbit/s-os letöltési sebességet (50 Mbit/s a garantált) és 50 Mbit/s feltöltési sebességet (25 Mbit/s garantált) biztosított.

A kevesebb drágább lesz

Az új szolgáltatás nem csak sokkal gyorsabb, de még olcsóbb is, mint az eddigi legnagyobb vezetékes csomag. A módosított ÁSZF szerint a NetMánia XXL és a NetMánia 1000 telepítési díja is 1990 forint kedvezmények nélkül, a havidíja pedig – szintén kedvezmények nélkül – 11 200, illetve 10 500 forint.

Csak míg az XXL bárhol elérhető a Telekom szolgáltatási területein, addig a gigabites csomagot csak az optikai vezetékkel lefedett területeken lehet használni.

Az új csomagra a NetMánia- és a Magenta 1-előfizetők is válhatnak. A csomagra előfizetők, illetve váltók kapnak egy AC szabványú wifi routert is, amellyel az eddig megszokotthoz képest lényegesen nagyobb, akár 250-300 Mbit/s-is vezeték nélküli sebesség is elérhető.

Mobilitás

Újabb szűk negyedévet zárt az IBM

Szinte minden szegmensben elmaradtak a bevételek az elemzők által várttól. A Red Hat azonban erős pozitívban zárta a negyedévet.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.