Az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő elnevezésű új mobil applikációját mindenkinek érdemes lesz letölteni, amint elérhetővé válik.
Hirdetés
 

A Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával dolgozik az Országos Mentőszolgálat azon a most beharangozott alkalmazáson, amely egy sor hasznos funkcióval tudja gyorsabbá és hatékonyabbá tenni a mentősök munkáját. Ez pedig olyasmi, amiben minden bajba jutott maximálisan érdekelt.

Mindenkinek könnyebb lesz

Az ÉletMentő app természetesen baleseteknél, egészségügyi vészhelyzeteknél tud segíteni, így elmondható, hogy a világ azon kevés alkalmazásai közé sorolható, amelyeknél az a legjobb, ha installálás után soha nem kell megnyitni. Egyszer azért feltétlen érdemes, és nem csupán a kezelőfelülettel való ismerkedés miatt. Az alkalmazásba ugyanis elmenthetők a felhasználó legfontosabb egészségügyi adatai, így a mentésirányító a riasztással egyidejűleg azonnal látja például a bajbajutott korát, nemét, gyógyszerérzékenységeit és minden egyéb olyan adatát, melyet a felhasználó fontosnak tartott megadni.

Az természetes, hogy a mentőket egyetlen gombnyomással lehet értesíteni az appból, ami viszont ennél is lényegesebb, hogy a program a telefon helymeghatározást lehetővé tevő adatait is továbbítja a riasztásnál, azaz rögtön egyértelművé válik, szükség esetén hova kell érkezzen a mentőkocsi. Az akár épületen belüli elhelyezkedést is egyértelművé tevő helymeghatározás akár életet is menthet, ha például az egyedül lévő bajbajutott a segélyhívást követően eszméletét veszti. Az appban tárolt adatokat egyébként nem csak a központi irányító, hanem az esethez kirendelt orvos is átnézheti egy táblagépen a kiszállás közben, így a lehető legtöbb információ birtokában kezdheti meg a segítségnyújtást.

A tervek szerint az alkalmazásban megtalálhatók lesznek a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok, ügyeletek elérhetőségei is. Tartalmaz továbbá egy elsősegélynyújtó kisokost arra az esetre, ha nekünk kell segítséget adnunk. Az ikonos megoldásnak köszönhetően pedig az appot az is tudja használni, aki nem tud beszélni vagy nem érti a nyelvet.

Szándék van, lokalizált applikáció még nincs

Az alkalmazást egyelőre senki ne keresse az Apple vagy a Google áruházában, mivel a héten csak az ÉletMentő helyi bevezétésről írt alá szándéknyilatkoztot a Mentőszolgálat a Vodafone Magyarország Alapítvánnyal. A programot egyébként Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában már élesben használják, így az ottani tapasztalatok felhasználásával készülhet el a magyar változat.

Az említett országokban eddig több mint egymillióan töltötték le az alkalmazást, és nagyjából 30 ezer riasztás érkezett ezen keresztül. A szoftvert a Medical Information Technologies fejleszti.

Konzumer tech

SAP NOW Hungary: cápákkal indul a második nap

Beszámolónk a 2019-es SAP NOW Hungary konferencia folytatásáról, még több az intelligens vállalatokról.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.