Az IDC mérései szerint az idei második negyedév után a harmadikban is legalább százalékkal nőttek az eladások éves összevetésben.

A hosszú évek óta szenvedő PC-piacon az év közepe meglehetősen derűsre sikeredett - derül ki az IDC frissen kiadott negyedéves jelentéséből. 

Minden rosszban van valami jó

Az amerikai piackutató előzetes számításai alapján a júliustól szeptember végéig tartó időszakban globálisan 70,4 millió asztali gép, notebook és munkaállomás talált gazdára. Érdekes módon a keresletet olyan, összességében a világgazdaságot negatívan fenyegető tényezők hajtották, mint amilyen a Kínai-Amerikai kereskedelmi háború. Az emelkedő vámok réme ugyanis sok régióban ösztönzőleg hatott a vásárlási kedvre.

 

 

Ahogy az IDC táblázatából is kitűnik, a gyártók szintjén folytatódott a piaci koncentráció. A három legnagyobb szállító mind átlagon felüli növekedést könyvelhetett el, miközben az üldözőiknek egyre kisebb tortaszelettel kell beérniük. A friss számok alapján a szegmens nagyjából kétharmada a dobogósok kezében összpontosul.

Maradt még kakaó

Ami a közeljövőt illeti, a piackutató elemzői szerint folytatódhat a jó sorozat. Ezt leginkább arra alapozzák, hogy a vállalati szektor "leglomhább" tagjainak most már tényleg el kell kezdeni lecserélni az előregedő eszközparkját, hiszen a Windows 7 támogatása jövő január közepén befejeződik.

Piaci hírek

Működő üzlet lett a Google ballonjaiból

Az internetszórásra képes eszközöket elsőként Kenyában vetik be kereskedelmi szolgáltatásként.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.