Konzumer tech

Ismerni véljük, félünk tőle és kevesen használjuk, mi az?

Ha hinni lehet egy hazai kutatás eredményeinek, akkor a válasz természetesen a mesterséges intelligencia, illetve a szövegalkotásra trenírozott generatív algoritmusok.
 
Megint gyártanak Magyarországon Nokia márkás telefont
A Nokia márkanevet használó HMD Globalnak az XR21 lesz az első okostelefonja, amelyik az európai gyártósorról gördül le.
A szülőket is kezdik maguk alá temetni az iskolai alkalmazások
A világjárvánnyal még több olyan applikáció jelent meg, amit használniuk kell a gyerekek oktatásában, és a dolog ebben a formában egyre nehezebben kezelhető.
Malware terjesztésére is jó a Bing Chat
A Microsoft év elején adott egy nagy lökést keresőjének azzal, hogy integrálta bele az OpenAI GPT-4 modelljét. A felhasználók mellett azonban mindez a kiberbűnözők érdeklődését is felkeltette.
A japánok életre keltették egy animesorozat transzformerét. Brutális lett
A 70-es évek végén indult sci-fi animesorozat, a Mobile Suit Gundam egyik figurája fél-robotként éledt újra egy tokiói startup jóvoltából.
Átszervezte drónos portfólióját a 4iG
Szétválasztják a drónfejlesztési és drónelhárítási területet.
Az internet szabad? Miért kell akkor annyi VPN?
Minden harmadik netező valamilyen VPN-alkalmazás mögé bújva kapcsolódik a világhálóra.
Kalózkodtál neten? Akkor ne próbálj a magánélet védelmével takarózni
Uniós szempontból is fontos döntés születhet a szerzői jog internetes védelmére létrehozott francia hivatal, a Hadopi adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban.
TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról
Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
Az Apple legendás dizájnerével kreálná meg az MI-k iPhone-ját az OpenAI
Az egyelőre csak pletykaszinten létező mestertervben támogatóként felbukkan a SoftBank vezére is.
Mindenre költenek a cégek, amitől biztonságot remélnek
A Gartner előrejelzése szerint a kiberbiztonsági szállítók bő 14 százalékos forgalomnövekedésnek örülhetnek idén és jövőre is. A teljes forgalom két év alatt 165-ről 215 milliárd dollárra ugrik.
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.