Piaci hírek

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Az unokázós csalóknál is durvábbak a virtuális gyerekrablók
A generatív algoritmusok fejlődése sajnos számos lehetőséget nyitott a bűnözők számára is. A legaljasabbak egy valódinak tűnő gyermekrablást is képesek eljátszani a telefonban.
Az MI nem rombolja, hanem segít megerősíteni a társadalom szövetét
A MIT neves közgazdász professzora, David Autor terjedelmes esszében áll bele a disztópialovagokba.
A Sony is elküld egy csomó embert
Idén általánossá váltak a néhány száz, 1-2 ezer főt érintő leépítések a techszektorban, de utóbbin belül is különösen sokat faragnak a játékiparban. A japán nagyvállalat is ezen a területen karcsúsít.
Néhány évre lehetünk az MI-vel fejlesztett gyógyszerek klinikai tesztelésétől
A DeepMind vezérigazgatója szerint nemsokára az anyagi világban is mindenki megtapasztalhatja majd a mesterséges intelligencia előnyeit.
Az Nvidia vezére szerint nem érdemes programozónak tanulni
Az ok természetesen a mesterséges intelligencia, amely Jensen Huang olvasatában teljesen demokratizálja a hozzáférést a technológiához, így szoftvermérnökökre sem lesz tömegével szükség a közeli jövőben.
Fogpiszkáló sem lesz az Apple önvezető autójából
Korábbi ambícióinak felhígítását követően úgy tűnik, hogy a vállalat teljesen elkaszálja járműipari projektjét, és a befektetők nagy örömére a mesterséges intelligencia fejlesztésére koncentrál.
A bíróságot nehéz meghatni a ChatGPT mutogatásával
Eddig is voltak ügyek az MI-robot által összehazudott dokumentumokból, nemrég pedig kiderült, hogy a bírók a ChatGPT véleményére sem feltétlenül kíváncsiak.
Legitim mailcímekről támadó nagyüzemi csalókampányra bukkantak
Biztonsági kutatók szerint a több éve üzemelő, szofisztikált módszerekkel operáló banda napi 5 millió veszélyes tartalmú levelet küld szét a világban.
Januárban elkezdődött a felkészülés a NIS2-re
Hol tartanak a magyar cégek? A Vezető Informatikusok Szövetsége minikonferenciát szervezett a teendőkről.
Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben
Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek! (x)
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.