Négy ember, négy tapasztalat, négy vélemény arról, hogyan jut el a magyar turisztikai szakma egy magasabb digitalizációs szintre.
Hirdetés
 

Elérkeztünk a Futourism 2022 konferenciát felidéző podcastsorozatunk záró epizódjához. Az egésznapos program összefoglalásának szánt panelbeszélgetésben részt vevő négy szakember már csak eltérő pozíciójukból adódóan is négy markáns nézőpontot képviselt. A Dunakavicsok podcast két szerkesztője, Kovács Balázs (GD Consulting) és Nagy-Szász István (CPI Hotels Hungary) nem csak faggatták Varga Csabát, a Danubius Hotels központi üzemeltetési és HR-igazgatóját, és dr. Kilbertus Viktort, a TP-Link Hungary SMB-üzletágának vezetőjét, hanem saját szakmai tapasztalataikat, véleményüket is megosztották a hallgatósággal.

Bár az utóbbi években sorra jelennek meg olyan digitális technológiai megoldások, melyek új lehetőségeket nyitnak a turisztikai attrakciók bemutatásában, és a szállodák is elindultak a digitális transzformáció útján, az átalakulás sebessége és lehetséges irányai még mindig kérdésesek.
 

A panelbeszélgetés résztvevői balró jobbra: Kovács Balázs, dr. Kilbertus Viktor, Varga Csaba, Nagy-Szász István


Merre tart a digitalizáció vezérelte világban a fizikai élményre épülő iparág? Gyors vagy lassú átalakulásra számítanak a szakértők és az iparági szereplői? Hol a helye a turisztikai szakmában a digitalizációnak? Javíthatók-e a vendégélmények egy mobiltelefonon keresztül? Mi lesz az idősebb generációval? Őket is fel lehet készíteni a digitális környezet befogadására? Mennyiben igényelnek speciális megoldásokat a szállásadók, turisztikai vállalkozások a megoldásszállítóktól? Hogyan látják a digitalizációt mint megoldandó feladatot a szakma különböző pozícióiból? Mindez kiderül a beszélgetésből.

A felvételt 2022. május 5-én Budapesten, a Futourism 2022 konferencián rögzítettük.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

A CIO Klub podcastcsatornáján régebbi konferenciáink felvételei is elérhetők, a Futourism 2022 panelbeszélgetéseit itt gyűjtöttük össze.

Piaci hírek

Bukott ügynek tartja az OpenAI új modelljét a Meta sztár MI-kutatója

Az OpenAI szerint ez már a "világszimulátor" előszobája, Yann LeCun szerint azonban olyan megközelítésről van szó, amelyik sosem fog túllépni a látványos kis videókon.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.