Négy ember, négy tapasztalat, négy vélemény arról, hogyan jut el a magyar turisztikai szakma egy magasabb digitalizációs szintre.
Hirdetés
 

Elérkeztünk a Futourism 2022 konferenciát felidéző podcastsorozatunk záró epizódjához. Az egésznapos program összefoglalásának szánt panelbeszélgetésben részt vevő négy szakember már csak eltérő pozíciójukból adódóan is négy markáns nézőpontot képviselt. A Dunakavicsok podcast két szerkesztője, Kovács Balázs (GD Consulting) és Nagy-Szász István (CPI Hotels Hungary) nem csak faggatták Varga Csabát, a Danubius Hotels központi üzemeltetési és HR-igazgatóját, és dr. Kilbertus Viktort, a TP-Link Hungary SMB-üzletágának vezetőjét, hanem saját szakmai tapasztalataikat, véleményüket is megosztották a hallgatósággal.

Bár az utóbbi években sorra jelennek meg olyan digitális technológiai megoldások, melyek új lehetőségeket nyitnak a turisztikai attrakciók bemutatásában, és a szállodák is elindultak a digitális transzformáció útján, az átalakulás sebessége és lehetséges irányai még mindig kérdésesek.
 

A panelbeszélgetés résztvevői balró jobbra: Kovács Balázs, dr. Kilbertus Viktor, Varga Csaba, Nagy-Szász István


Merre tart a digitalizáció vezérelte világban a fizikai élményre épülő iparág? Gyors vagy lassú átalakulásra számítanak a szakértők és az iparági szereplői? Hol a helye a turisztikai szakmában a digitalizációnak? Javíthatók-e a vendégélmények egy mobiltelefonon keresztül? Mi lesz az idősebb generációval? Őket is fel lehet készíteni a digitális környezet befogadására? Mennyiben igényelnek speciális megoldásokat a szállásadók, turisztikai vállalkozások a megoldásszállítóktól? Hogyan látják a digitalizációt mint megoldandó feladatot a szakma különböző pozícióiból? Mindez kiderül a beszélgetésből.

A felvételt 2022. május 5-én Budapesten, a Futourism 2022 konferencián rögzítettük.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

A CIO Klub podcastcsatornáján régebbi konferenciáink felvételei is elérhetők, a Futourism 2022 panelbeszélgetéseit itt gyűjtöttük össze.

Piaci hírek

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.