Sokszor még az sem egyértelmű, milyen mutatókkal mérhető egy core rendszer cseréjének sikere. Négy szakember vesézi ki a nehézségeket a CIO Klub hangos kiadásában.

Ha van kihívás egy IT-vezető életében, a core rendszer lecserélése az. Négy szakember, Majtényi Márta, akkor még a Tungsram informatikai vezérigazgató-helyetteseként, Hegedüs Kristóf, a Magyar Bankholding PMO-ja, Kelemen Bálint, a Vodafone Magyarország CIO-ja, valamint Simon Dezső, a Diákhitel Központ CIO-ja – aki a moderátori szerepkört is betöltötte – cserélte ki erről tapasztalatait a CIO Hungary 2022 zárónapján.
 

A beszélgetés résztvevői balról jobbra: Simon Dezső, Hegedüs Kristóf, Kelemen Bálint és Majtényi Márta


A beszélgetésben három területet veséztek ki. Először is a tervezést: azaz a miért-mikor-hogyan hármas kijelölését-kijelölhetőségét járták körül, valamint azt, hogy egy ilyen projekt mennyiben tekinthető üzletinek és informatikainak; jöhet-e a kezdeményezés az IT felől?

A második témakör, a végrehajtás kapcsán elsősorban módszertani kérdések merültek fel, azaz mennyiben vannak a kivitelezésre másolható, általánosan működő receptek, vagy minden vállalatnál egyedi módszertant kell kidolgozni. Itt az is szóba került, hogy személy szerint ki milyen módszertant preferálna.

A harmadik téma pedig az értékelés volt: hogyan lehet üzletileg értelmezhetővé tenni egy olyan projektet, amely hosszú, legtöbbször éven túli időtávú, és jellemzően csak közvetett hatása van az üzletmenetre. Hogyan kell felkészíteni a szervezetet, és ebben mekkora szerepe van a belső kommunikációnak?

A felvételt 2022. április 29-án Egerben, a CIO Hungaryn rögzítettük.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

A CIO Hungary már közzétett előadásait és panelbeszélgetéseit a CIO Klub podcastcsatornáján, hallgathatja meg.

Piaci hírek

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.