Az idei CIO Hungrayn az ukrajnai háború miatt kiemelt szerepet kapott az üzletmenet-folytonosság biztonsága. A CIO Klub podcastban megosztjuk a konferencia erről szóló panelbeszélgetését.

Milyen veszélyeket látnak egy szervezet különböző területen dolgozó vezetői az orosz-ukrán háborúban. Hogyan kezelhetők az új biztonsági kihívások az egyes szektorokban, illetve nemzetközi folyamatoknak erősebben kitett szervezetekben? Többek között erről beszélgetett üzleti elemző, biztonsági szakértő és CIO az idei CIO Hungary első napjának záró panelbeszélgetésén. Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária CIO-ja, Szoboszlai Beáta, az MVM üzleti elemzési vezetője, Hári Krisztián, NISZ Zrt. CISO-ja, valamint moderátori szerepben Hagen István, a Bonafarm Csoport CISO-ja a problémák mellett az azok kezelését segítő jó gyakorlatokat is megosztotta a közönséggel.
 

A beszélgetők (balról jobbra): Hagen István (Bonafarm), Szoboszlai Beálta (MVM), Hári Krisztián (NISZ), Naygné Agárdi Györgyi (Allianz)


A mintegy 40 perces beszélgetés során szóba került, hogy miként érezteti hatását Magyarországon a háború nyomán felerősödött rosszindulatú kibertevékenység. Hogyan kell kezelni a problémát egy kritikusinfrastruktúra-szolgáltatónál, az állami szférában és egy olyan nagyvállalatnál, amely mindkét háborús fél országában intenzíven jelen van. Lehet-e háborús gyakorlatot szerezni békeidőben?

A hangfelvétel 2022. április 28-án készült Egerben, a CIO Hungaryn.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Az idei CIO Hungaryról hamarosan további előadásokat és panelbeszélgetéseket teszünk közzé a CIO Klub podcastcsatornáján, ahol a régebbi konferenciák felvételei is elérhetők.

Biztonság

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.