Hogyan látja egy jövőkutató és egy technológiai szakértő az innovációt?

Hogyan lehet megtölteni tartalommal egy közhelyet? Kimondva-kimondatlanul erről folyt a diskurzus a CIO Klub hangos kiadásának 18. adásában. A tartalommal megtöltendő közhely pedig az az unalomig ismételt kijelentés, hogy az IT és az üzlet együttműködésén múlik egy vállalat sikere. Erről beszélgettünk Frankó-Csuba Dea jövőkutatóval, innovációs coach-csal és Rab Gergellyel, a Dell Magyarország technológiai tanácsadójával.

A beszélgetésben terítékre kerültek azok a technológiák, melyek az elmúlt néhány évben villámgyorsan váltak a mainstream részévé, ezáltal gyors alkalmazkodásra kényszerítették a szervezeteket. Először megvizsgáltuk, hogyan változtatta meg ez az üzlet viszonyát a technológiához, mit várnak ma az üzleti döntéshozók az IT-tól, és a technológiát közműként vagy kreatív eszközként szeretnék-tudják alkalmazni?

Ez óhatatlanul átvezette a beszélgetést az adat témaköréhez. Elsősorban arra kerestük a választ, hogyan változtatta meg a technológia az adathoz való viszonyunkat, mi tekinthető ma üzletileg értékes adatnak. A beszélgetésből kiderül, hogy miként jutottunk el üzleti analitikától a big datán keresztül a mesterséges intelligencia vagy gépi tanulási algoritmusok tanításához használt adatkészletekig. Vendégeinket arra kértük, próbálják meg üzleti, illetve technológiai szempontból értelmezni ezeket a fogalmakat.

Végül megnéztük mindennek a technológiai hátterét, az adatforrásokat, az edge–fog–cloud hármasra épülő modellek szerepét, valamint azt, hogy mi lesz ebben az 5G szerepe. Lezárásként a közeljövőről is beszélgettünk: szóba került az adatközpontú üzleti modellek fejlődési iránya, valamint az is, hogy milyen technológiai problémákat kell megoldani rövid és középtávon ahhoz, hogy az adatok adta lehetőségeket még jobban ki lehessen használni?
 A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Cloud & big data

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.