Piaci hírek

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
A pakisztáni adóhivatal keményebb, mint a legszigorúbb szülő
Pakisztánban nemes egyszerűséggel lekapcsolják a mobilját azoknak, akik "elfelejtettek" adónyilatkozat benyújtani.
Nem kaszálja el, de későbbre tolja hajmeresztő MI-alkalmazását a Microsoft
A jelek szerint a társaságnál is belátták, hogy lehet némi alapja a biztonsági szakemberek kiborulásának, és egyelőre visszatartják a nemsokára megjelenő Copilot+ gépek legtöbbet vitatott funkcióját.
Félig már Musk zsebében van a felfoghatatlan összegű Tesla-fizetés
A tegnap elfogadott, több mint 16 billió forintnak megfelelő kompenzációs csomag rekordot jelent a maga nemében, ha nem hasal el valahol a bírósági összecsapások során.
Könyvheti ajánló. A biteknek nem ártanak a betűk
Azaz ne féltsük saját zsenialitásunkat mások okosságától. Olvassunk minél többet – és minél többfélét.
A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja
A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.
Már a hatóság is vizsgálja a polgármesternek induló mesterséges intelligenciát
Az egyik jelölt azzal kampányol a Wyoming állam fővárosában tartott választások előtt, hogy győzelme esetére az általa tanítgatott MI döntéseinek 100 százalékos végrehajtását ígéri.
Ezerszer menőbbek lehetnek az önvezető autóknál a robot sofőrök
Japán kutatók szerint ki lehetne használni, hogy a humanoid robotok eleve rendelkezhetnek a járművezetéshez szükséges szenzoros képességekkel – pláne, hogy az önvezető autók nem cipelik fel a tulajdonosok szatyrát az emeletre.
Megint az Apple lett a világ legértékesebb cége...
...de már elmúlt. Cupertino a héten több mesterséges intelligenciához kötődő bejelentéssel igyekezett erőt mutatni, ami a befektetőknél hatott is egy ideig.
A zenészek szerint hangoskönyvekkel veri át őket a Spotify
Az amerikai kiadókat tömörítő érdekvédelmi szövetség szerint a szolgáltató csak a zenészeket akarja megrövidíteni azzal, hogy hangoskönyveket pakolt előfizetői csomagjába.
Mostantól bárki bevásárolhatja magát a Raspberry Pibe
A héten tőzsdére vitték a barkács számítógép-készleteket gyártó vállalatot. Jó vásárt csináltak a korai beszállók.
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.