A Samsung szoftveres megoldásával ugyanazt a készüléket használhatjuk céges és magán célokra.
Hirdetés
 

A vállalatok informatikusaik visszatérő rémálmaiban szerepel az a forgatókönyv, amikor valamelyik cégvezető elveszíti a magáncélokra használt mobilját, amit előzetesen telepakolt érzékeny adatokkal. A céges mobil egyfajta kellemetlen teherként nyomja a dolgozók zsebét, legtöbben kényszerként élik meg, hogy plusz egy telefont/táblagépet/notebookot maguknál kell tartaniuk, arról nem is beszélve, hogy a készülékek kiválasztásában csak ritkán van beleszólásuk.

BYOD Samsung módra

Ez a helyzet szülte meg BYOD, azaz a Bring Your Own Device (kb. „hozd magaddal a saját készüléked”) mozgalmat, aminek zászlaja alatt a vállalatok különböző technológiákkal arra törekszenek, hogy egyetlen eszköz kiszolgálhassa a vezérigazgatótól kezdve az összes alkalmazottat. A folyamatot az LG kezdte még 2010-ben a VMware-rel karöltve, akkor egy dupla boot rendszerű androidos készülék szolgálta ki az ebbéli igényeket, és persze a BlackBerry-nek is megvan a saját megoldása erre a problémakörre, ami Balance névre hallgat és kizárólag az új, BB 10-es mobilokon vethető be.

A Samsung a barcelonai Mobil Világkongresszuson bemutatta a saját elképzelését a BYOD megkönnyítésére, amit Samsung Knox névre keresztelt. A szoftveres kialakítás a lehető legkényelmesebbé teszi a folyamatokat: a Knox kétfelé osztja a készüléket, így a felhasználó vagy munka, vagy magán módban használhatja azt. A céges felület beállításaihoz, jogosultságaihoz, és egyéb karakterisztikájához kizárólag a cég arra feljogosított IT-szakemberének van hozzáférése, és így előre meghatározható, hogy a mobilra milyen alkalmazások kerülhetnek fel, de a háttértárat, a levelezőrendszert is a cég biztonsági előírásainak megfelelően lehet beállítani. A személyes felület azonban továbbra is az alkalmazott kontrollja alatt áll, amikor az aktív, oda azt telepít, amit akar, úgy használja, ahogy jólesik.

Az idei MWC-n bemutatkozó rendszer a beszámolók szerint pillanatok alatt képes váltani a két mód között, nem kell hozzá kikapcsolni, újraindítani a készüléket. A munka módhoz tartozó adatok, alkalmazások egy úgynevezett Knox konténerben tárolódnak, teljesen szeparálva a többi adattól. A céges profilhoz tartozó összes ikon, widget, launcher innen indul, vagyis a Samsung hermetikusan szétválasztotta a két felhasználási módot. Ehhez a tárolóhoz kapcsolódik egy titkosítási rendszer is (256 bites AES titkosítás), sőt, a cégek VPN jogosultságot is adhatnak a kiválasztott alkalmazásoknak.

A Knox a Samsung SAFE programjának (Samsung for Enterprises) része, és csak azon mobilokon működik, amelyek rendelkeznek az ehhez szükséges tanúsítványokkal. Ez a két mobil jelen pillanatban a Galaxy S III és a Galaxy Note II, a szolgáltatás elindulását a Samsung 2013 második negyedévére teszi.

Egy hónapon belül érkezhet a Samsung új csúcsmobilja 
BYOD: stratégia nélkül rázós lehet
IDC: a BYOD kulcsa a helyes adatkezelés

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.