Mark Zuckerberg Facebook-vezér egyszerűsített biztonsági beállításokat ígért "az elkövetkező hetekben", ám egyre több forrás szerint már a napokban változásokra számíthatunk. Addig is bemutatunk egy ügyes kis segédet, ami pillanatok alatt megmondja, hol lyukas a profilunk páncélja.
A Techcrunch és több más forrás is úgy tudja, hogy valamikor a mai napon találkozhatnak a felhasználók a Facebook "drasztikusan leegyszerűsített" biztonsági beállításaival - a felgyorsított ütemtervvel kapcsolatban ezt a dátumot is Chris Cox jelentette be egy szakmai eseményen, New Yorkban.

Második nekifutás | A Facebook-júzerek mellett a biztonsági szakértők is kíváncsian várják a változtatásokat, amelyről egészen azok élesedéséig semmit nem lehet előre tudni - ahogy tesztelni tudjuk ezeket, itt lesz egy hivatkozás a változások listájához, érdemes néha visszanézni. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója mindenesetre gyökeres változásokat ígért több nyilatkozatában is, ahol olyan kifejezéseket is használt, mint az "elnéztük az irányt", vagy a "vétettünk egy csomó hibát".

A közösségi oldal egyre lazább adatkezelési elvei és az internetet átkaroló hadművelet miatt folyton lyukasodó biztonsági tulajdonságai miatt egyre hangosabb kritikát kap, és ahány szakértő, annyi vélemény lát napvilágot arról, milyenek lehetnek az újjávarázsolt adatvédelmi funkciók. Vannak, akik a "drámai egyszerűsödés" miatt még lazább és gyengébb megoldástól félnek, mások viszont még bíznak a nagy szabadkozás miatti visszaszigorodásban.

Foltozzuk be a saját páncélunkat! | Aki viszont nem akarna várni arra, mit tervez a mindenható Facebook, már most is többféleképpen megnézheti, milyen állapotban van saját védelme a közösségi oldalon. A legkönnyebb változat egy automatikus állapotfelmérést végez egyetlen gombnyomásra.

A ReclaimPrivacy.org célja alapvetően az, hogy figyelmeztessen a Facebook adatvédelmi veszélyeire, és ennek egyik eszköze egy kifejezetten egyszerűen használható, automatikus "felderítő alkalmazás", amelyet mindenki figyelmébe ajánlunk, hiszen egy pillanat alatt automatikusan rávilágít saját profilunk sebezhető pontjaira.

A reclaimprivacy.org oldalon találhatunk egy "scan for privacy" feliratú szürke gombot - ezt egérrel húzzuk böngészőnk könyvjelző eszköztárára, majd lépjünk be a Facebookra és nyissuk meg a biztonsági beállításokat (erre is közvetlen hivatkozás található a ReclaimPrivacy oldalon a gomb alatt). Ha megnyílt a kért Facebook aloldal, csupán kattintsunk a kedvencek között figyelő gombra, és pillanatok alatt egy részletes listát kapunk fiókunk sebezhetőségének mértékéről különböző szempontok szerint.

Persze nem kell mindent azonnal bezárni, a felbukkanó javaslatokkal nem kötelező élni, ám a "piros riasztásokat" mindenképpen érdemes kivizsgálni, és a fokozott figyelmet igénylő sorokon is el lehet gondolkozni. Ez a szolgáltatás elviekben független a ma érkező frissítéstől, mivel a beállítások "hogyanját" nem vizsgálja, azt viszont kegyetlenül megmutatja, hol támadhat az esetleges "közösségi ellenség".


A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.