Az Intel és a McAfee együttesen próbál választ adni azokra a biztonsági aggályokra, amelyek a vállalati felhasználásban a cloud megoldások bevezetésének első számú kerékkötői.
Az Intel még 2010 augusztusában jelentette be, hogy 7,7 milliárd dollárért felvásárolja a biztonsági szoftverek piacának egyik meghatározó vállalatát, a McAfee-t. A lépést kísérő kezdeti értetlenség a mai napig sem oszlott el teljesen, bár az eltelt időben egyre nyilvánvalóbb trend, hogy a nagy vállalatok igen aktívak a biztonsági piacon. Ez a terület ma már sokak szerint szerint ugyanolyan fontos az informatikasi eszközök esetében, mint a fogyasztás vagy a hálózati képességek, így az IBM korai példáját követve kiterjedt IT-biztonsági portfóliót próbálnak kiépítenek maguknak. Ebbe a sorba illeszkedik egyebek mellett a McAfee akvizíciója, vagy az ugyancsak dollármilliárdos nagyságrendű HP-ArcSight felvásárlás is.

Ismét a felhő  A McAfee – a szabályozó testületek jóváhagyását is megszerezve – az Intel száz százalékos tulajdonában lévő leányvállalatként működik, eddig azonban nem sokminden derült ki arról, hogy pontosan mire lesz jó a chipgyártó közel 8 milliárd dolláros befektetése. A múlt hét végén azonban az Intel és a McAfee képviselői is bepillantást nyújtottak azokba az elképzelésekbe, amelyeket a cloud megoldások adaptációjának felgyorsításával, illetve a vonatkozó biztonsági problémák megoldásával kapcsolatban képviselnek.


Sokan kapnak hideglelést az "integrált" és az "antivírus" szavak együttes felbukkanásakor, bár az Intel biztonsági koncepciója nem (csak) erről szól


Az Intel Cloud Infrastructure Group vezetője, Jason Waxman a cég hivatalos blogján számol be róla, hogy az előző másfél évben olyan hardveres és szoftveres funkciókon dolgoztak, amelyek együttese látványosan javíthatja a privát és publikus felhők biztonságát, méghozzá a jelenlegi felsőkategóriás vállalati megoldások szintjére, vagy még annál is tovább emelve azokat. Olyan "holisztikus megközelítésről" van szó, amely egységes keretrendszerbe foglalja a többségében ma is elérhető eszközöket – ilyen például a Xeon E5 platformokba integrált, rendszerállományokat ellenőrző Trusted Execution Technology (TXT) vagy a McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) biztonsági menedzsmentmegoldás.

Egységes megközelítés  Az Intel 2015-re 3 milliárd hálózati felhasználóval és 15 milliárd darab, hálózatra kapcsolódó eszközzel számol, ami 1500 exabájtnak megfelelő cloud adatforgalommal jár. Az IDC piackutató ezzel párhuzamosan azt jósolja, hogy három év múlva a digitális adatforgalom 20 százalékát – nagyjából 1400 exabájtnyi adatot – ugyancsak a felhőben tárolnak vagy dolgoznak majd fel. Bár ennek megfelelően a cloud modell adaptációjának mértéke is növekszik, a biztonsági aggályok nem évülnek el, miközben egyre szaporodnak a megfelelőséggel kapcsolatos követelmények is.

Indiából érkezik a legelső Intel okostelefon
Támadnak az új generációs x86-os szerverek

Egy, a McAfee-vel közösen jegyzett dokumentum a cloud adatközpontok, a hálózati kapcsolatok és az eszközök biztosítása kapcsán határozza meg azokat a kihívásokat, amelyekre a két vállalat szerint választ kell adni, és részletesen össze is foglalja, hogy azokat milyen termékektől vagy jövőbeni fejlesztésektől remélik. Az elképzelés az egymásra épülő hardveres és szoftveres funkciók mellett olyan iparági szabványok kidolgozását sürgeti, amelyek kidolgozásáról az Intel és a McAfee már egyeztet a különböző iparági szervezetekkel, így a Cloud Security Alliance-szel és az Open Data Center Alliance-szel is.

Lebuktatta az OpenSignal az amerikai 5G-t, alig gyorsabb a 4G-nél

A felhasználók agyának rózsaszín köddel borításában profik a szolgáltatók. Meglehet, túl bonyolult is a technológia.
 
Míg korábban a kínálat szűkösségén fanyaloghattunk, most inkább a bőség zavara viheti tévútra a vállalatokat.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.