Bár az Apple rajongói gyakran hangoztatják, hogy kedvencük termékei a biztonság netovábbjai, azért van rajtuk mit foltozni. A Safari böngészőt például nagyon ajánlott frissíteni.

Az Apple egy jelentős hibajavítást adott ki webböngészőjéhez. Az 5.0.3-as Safari verzió telepítésével összesen 27 biztonsági rést lehet megszüntetni. Ezek között kritikus veszélyességű sérülékenységek is megtalálhatóak, ami azt jelenti, hogy a kihasználásukkal a támadók tetszőleges kódokat futtathatnak le az érintett rendszereken, és akár teljes mértékben átvehetik az áldozatul esett számítógépek feletti irányítást.

Távirányítás ellen A legutóbb orvosolt 27 sebezhetőség közül 23 úgynevezett drive-by-download típusú támadásokat is elősegíthet. Ezekben az esetekben a támadóknak nincs más dolguk, mint speciálisan szerkesztett weboldalakra csalni a felhasználókat. Amennyiben valaki a Safari régebbi verziójával megtekint egy ilyen, ártalmas weblapot, akkor a számítógépére - a háttérben - kártékony kódok kerülhetnek fel.

A legveszélyesebb sérülékenységek egy része a WebKit böngészőmotorban került kiküszöbölésre. A kevésbé kockázatos biztonsági hibák pedig a Safari egyes funkcióit érintik. Így például az egyik sebezhetőség a címsorban megjelenő URL-ek meghamisítását segítheti elő. Az ilyen rendellenességeket különösen az adathalászok használják ki előszeretettel annak érdekében, hogy a felhasználókat meg tudják téveszteni. Egy másik "érdekes" biztonsági rés a cookie kezelést érinti. Az Apple szerint ugyanis bizonyos körülmények között akkor is nyomon követhetővé válhat a weboldalak látogatóinak tevékenysége, ha a böngészőben a sütik használata nem engedélyezett.

Microsofr kereső került a Safariba
Kis hazugság, nagy hazugság: mire jó a böngészőstatisztika?

Biztonságosabb, de kezelhetőbb is Az Apple a biztonsági hibák mellett néhány megbízhatóságot és stabilitást növelő javítással is előrukkolt. Így például hatékonyabbá vált a böngésző felbukkanó ablakok megjelenését megakadályozó összetevője, és a leggyakrabban meglátogatott weboldalakról készült pillanatképek generálása is.

Az Apple Safari 5-nek ez volt a harmadik frissítése a júniusi megjelenése óta. Legutóbb szeptemberben foltoztak a böngésző fejlesztői, amikor szintén számos sérülékenységet orvosoltak.

Az Apple Safari legújabb verzióját mind a Mac OS X, mind a Windows alapú számítógépekre célszerű minél előbb feltelepíteni. Ez az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével is megtehető, de a legújabb változatot is letölthetjük a Safari hivatalos oldalán.

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.