Az új platform elsősorban atomreaktorokat, pénzügyi rendszereket vagy közműveket védene a kiberháborús fenyegetésektől – derült ki a szoftvercég észak-amerikai partnerkonferenciáján.
A jelek szerint már javában zajlik az a nemzetközi kiberháború, amelynek során egyre szaporodnak a vállalati informatikát érintő incidensek és a kritikus állami infrastruktúrát célzó támadások. Mint a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ képviselőjétől megtudtuk, idehaza is havonta száz alkalommal kényszerülnek valamilyen beavatkozásra az általa felügyelt szervezetek hálózataiban, de Amerikában, Kínában, Iránban vagy Észak-Koreában a hadsereg is nagy számú hackert foglalkoztat.

Biztonság az alapoktól  Az orosz Kaspersky Lab alapító tulajdonosa, Jevgenyij Kaszperszkij a cég észak-amerikai partnerkonferenciáján beszélt azokról a lehetséges forgatókönyvekről, amelyek szerint a hasonló támadások erőműveket vagy teljes elektromos hálózatokat béníthatnak meg. A kiberháborús eszközök összehasonlíthatatlanul olcsóbbak, mint a hagyományos fegyverek, az ipari rendszrerek pedig gyakran használnak azonos kódbázisra épülő szoftvereket, ami megkönnyíti a károkozást.A kilenc negyedéve folyamatosan két számjegyű növekedést produkáló Kasperskyből nemsokára dollármilliárdos forgalmú szoftvercég lesz


Kaszperszkij szerint ezeket a kockázatokat csak úgy lehet mérsékelni, ha a szóban forgó infrastruktúrák irányítását egy újratervezett, biztonságos operációs rendszerre alapozzák. A szoftvercég vezetője szerint a Kaspersky Lab már javában fejleszti saját értelmezését, bár a rendszer megjelenéséről vagy felépítéséről nem árult el részleteket – olvasható a rendszvényről tudósító The VAR Guy blog beszámolójában.

Új lehetőségek  Az minden szempontból valószínűtlennek tűnik, hogy a Kaspersky Lab a hagyományos asztali vagy mobil operációs rendszerek piacára készülne, a kommentárok szerint inkább egy szoftverrétegről lehet szó, amelynek feladata a Linux, a Unix és a Windows Server integrációja. Ugyancsak említésre méltó a biztonsági vállalat és a virtualizációs megoldásokban utazó VMware 2011 elejére visszanyúló együttműködése, amelynek kapcsán a felek fontos bejelentéseket ígérnek a nyár végi és őszi VMworld konferenciára.

Szuperbiztos felhőket építene az Intel
Német tűzfalgyártó lépett a magyar piacra

A Kaspersky Lab alelnökének múlt heti nyilatkozata szerint a biztonsági piacnak valamilyen vezető erőre van szüksége, ők pedig ezt a szerepet kívánják betölteni. A gyorsan növekvő orosz cég egyelőre közel sem a legnagyobb iparági szereplő, de értékesítési partnerein keresztül meg akarja ragadni annak lehetőségét, hogy középtávon a megszokott antivírus-biznisz helyett a kiberháborús fenyegetés és kiberterrorizmussal szembeni védelem tematizálja majd a piacot.

Lebuktatta az OpenSignal az amerikai 5G-t, alig gyorsabb a 4G-nél

A felhasználók agyának rózsaszín köddel borításában profik a szolgáltatók. Meglehet, túl bonyolult is a technológia.
 
Míg korábban a kínálat szűkösségén fanyaloghattunk, most inkább a bőség zavara viheti tévútra a vállalatokat.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.