Első alkalommal vásárolt közép-európai céget a Cisco – ráadásul egy a hálózati biztonsági technológiákat kutató és fejlesztő magánvállalkozást.
A Cisco Systems első alkalommal vásárolt fel kelet-európai vállalkozást. Az első célpont egy párgai biztonságtechnikai cég, a Cognitive Security. Az 2009 agusztusában alapított magánvállalkozás elsősorban hálózati biztonsági megoldások kutatásával és fejlesztésével foglalkozik szoros együttműködésben a Cseh Műszaki Egyetemmel.

Játékelmélettel a biztonságért A Congnitive Security a mesterséges intelligencia és a játékelmélet eredményeit adaptálta biztonsági megoldásaiba. Az alapvető cél az volt, hogy az üzemeltetői oldal a lehető leggyorsabban felfedezze a behatolást, és tudja azonosítani annak jellegét. A létrejött termékeknek egy interaktív kezelőfelülete van, a Cognitive Analyst, amelyen folyamatosan nyomon követhető a hálózat biztonsági állapota. Segítségével elemezhetők a különböző hálózati anomáliák és biztonsági incidensek. Gyorsítja a  zero day exploitok, botnetek és modern malware-ek felderítését.

Lassan véget ér a dobozos biztonság korszaka
Cégen belül nehezen adható el a biztonság

A Cisco a felvásárlást hírül adó blogbejegyzésben elsősorban azt emelte ki, hogy a prágai cég technológiája lehetőséget ad az ügyfelek biztonsági problémáinak egyedi kezelésére cloud és mobél környezetben. A Cognitive Security a jövőben a Cisco's Security Technology Group égisze alatt fog működni.

Az akvizíció, melynek értékét egyelőre nem közölték, várhatóan a harmadik negyedévben zárul le.

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.