Közel félmillió felhasználó ügyfélkapu bejelentkezési jelszava jár le január 1-jén. Az adóhatóság a napokban közleményben hívta fel a figyelmet, hogy mindenki ellenőrizze a lejárati dátumot, és amennyiben esedékes, hosszabbítsa meg azt.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett tájékoztató ismerteti: az ügyfélkapu jelszó lejárati dátuma a Magyarország.hu portálon, az ügyfélkapuba bejelentkezést követően a "Saját adatok" menüpont alatt ellenőrizhető, illetve módosítható. A lejárati dátum változtatásához nincs szükség új jelszó beállítására, egyszerűen megtehető a régi jelszó megerősítésével is, adatvédelmi szempontból azonban indokolt a jelszócsere.

Az ügyfélkapuval, illetve a jelszó lejáratának dátumával kapcsolatban az ügyfelek további tájékoztatást kaphatnak az Ügyfélkapun, vagy a Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül a 24 órában helyi tarifával hívható 1818-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Hosszabbított határidő A jelszó megváltoztatására egy két éve hatályba lépett jogszabály miatt van szükség, amely alapján megszűnt az ügyfélkapus regisztráció idejének ötéves korlátozása. A szolgáltatás mindaddig a regisztrált felhasználó rendelkezésére áll, amíg azt meg nem szünteti. Az ügyintézés biztonsága érdekében viszont legfeljebb két évig érvényes csak a regisztrációkor választott jelszó. Ebből a szabályváltozásból következik, hogy holnaptól a két évnél régebben regisztráltak nem tudnak majd belépni a rendszerbe, ha nem változtatják meg a jelszót.

Idén októberben így mindenkinek lejárt volna a jelszava, aki 2009. október 1. előtt regisztrált, a a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) azonban három hónappal meghosszabbította ezeknek az érvényességét. A Magyar Könyvizsgálói Kamara részletes tájékoztatóban mutatja be, hogyan lehet ellenőrizni, mikor jár le a jelszó, és hol lehet azt megváltoztatni.

Még ma érdemes ellenőrizni az ügyfélkapus jelszónkat
Kapufára sem sikerült menteni az Ügyfélkaput

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.