Közel félmillió felhasználó ügyfélkapu bejelentkezési jelszava jár le január 1-jén. Az adóhatóság a napokban közleményben hívta fel a figyelmet, hogy mindenki ellenőrizze a lejárati dátumot, és amennyiben esedékes, hosszabbítsa meg azt.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett tájékoztató ismerteti: az ügyfélkapu jelszó lejárati dátuma a Magyarország.hu portálon, az ügyfélkapuba bejelentkezést követően a "Saját adatok" menüpont alatt ellenőrizhető, illetve módosítható. A lejárati dátum változtatásához nincs szükség új jelszó beállítására, egyszerűen megtehető a régi jelszó megerősítésével is, adatvédelmi szempontból azonban indokolt a jelszócsere.

Az ügyfélkapuval, illetve a jelszó lejáratának dátumával kapcsolatban az ügyfelek további tájékoztatást kaphatnak az Ügyfélkapun, vagy a Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül a 24 órában helyi tarifával hívható 1818-as telefonszámon vagy a 1818@ugyfelvonal.hu e-mail címen.

Hosszabbított határidő A jelszó megváltoztatására egy két éve hatályba lépett jogszabály miatt van szükség, amely alapján megszűnt az ügyfélkapus regisztráció idejének ötéves korlátozása. A szolgáltatás mindaddig a regisztrált felhasználó rendelkezésére áll, amíg azt meg nem szünteti. Az ügyintézés biztonsága érdekében viszont legfeljebb két évig érvényes csak a regisztrációkor választott jelszó. Ebből a szabályváltozásból következik, hogy holnaptól a két évnél régebben regisztráltak nem tudnak majd belépni a rendszerbe, ha nem változtatják meg a jelszót.

Idén októberben így mindenkinek lejárt volna a jelszava, aki 2009. október 1. előtt regisztrált, a a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) azonban három hónappal meghosszabbította ezeknek az érvényességét. A Magyar Könyvizsgálói Kamara részletes tájékoztatóban mutatja be, hogyan lehet ellenőrizni, mikor jár le a jelszó, és hol lehet azt megváltoztatni.

Még ma érdemes ellenőrizni az ügyfélkapus jelszónkat
Kapufára sem sikerült menteni az Ügyfélkaput

Az Apple hurcokodni próbál Kínából

Már nekik is sok lesz, ami az utóbbi időben a "világ gyárában" történik, így a termelésben egyre inkább Indiára és Délkelet-Ázsiára támaszkodnának.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.