A tisztán európai érdekeltségű tűzfalgyártók legnagyobb képviselője, a NETASQ a Yellow Cube személyében hivatalos hazai képviseletet indított. "Barroso tűzfala" még könnyebben elérhető bárki számára.
Az 1998-ban alapított, francia székhellyel rendelkező NETASQ már 40 európai országban van jelen, ideje volt tehát egy hivatalos magyar képviseletnek is, amelyet a Yellow Cube IT-biztonsági vállalat működtet.

A tűzfalak svájcibicskája Bár a NETASQ első látásra nem ajánl a versenytársakhoz képest markánsan eltérő irányvonalú termékeket, megoldásai mégis sikeresek lehetnek a magyar piacon az európai átlag-árszint alá helyezett, ezért ár-érték arányban kifejezetten előnyös pozicionálásnak köszönhetően.

A legfontosabb termékvonal az Active Secure Qualification (ASQ) technológiára épülő UTM (Unified Threat Management, Egyesített Sebezhetőség-menedzsment) tűzfalcsalád. A hardveres vagy virtualizált változatban elérhető eszközökben több biztonsági megoldás dolgozik szoros együttműködésben: a tűzfal és IPS (behatolásvédelem) mellett antivírus, spamszűrő, háromféle VPN (virtuális magánhálózat) garantálja a vállalati rendszer védelmét.

Az EU és NATO titkosítási minősítések is sokat sejtetnek, de az eszközök a biztonság mellett a minél hatékonyabb internethasználatot is segítik. A sávszélesség-gazdálkodási és terheléselosztási megoldások abban segíthetnek, hogy a vállalati hálózatban internetre kapcsolt eszközök mindig a lehető legoptimálisabb sebességgel kapcsolódhassanak az internetre.

Erős referenciák A NETASQ, bár még nem világszerte ismert piaci szereplő, már jelentős ügyfélbázissal rendelkezik, ráadásul az ügyfelek neve is sokatmondó. A gyártó megoldásait használja például több Európai Uniós szervezet, és maga a központi főtitkárság is. Ahogy Seamus McMillen, a közép-kelet európai régió vezetője megjegyezte, "José Manuel Barroso EU-elnök is a NETASQ védelme alatt áll".

Emellett NATO szervezetek, különféle európai kormányhivatalok tartoznak a vállalat ügyfélkörébe, és az üzleti szféra jó pár elismert nevét is felsorolták a British Telecomtól fontos nemzetközi pénzintézeteken át a legnagyobb autógyártókig.

Bódis Ákos, a Yellow Cube ügyvezetője kiemelte: a referenciák mellett az is kifejezetten fontos, hogy a gyártó tisztában van a hazai lehetőségekkel, ezért kifejezetten alacsony árszinttel készült a magyar terjesztésre. Az AplhaSonic disztribúciós és szerviztevékenységével megtámogatott működéstől sokat remélnek, már az első évben százezer eurós nagyságrendű forgalomra számítanak, melyet a francia vállalat is minden eszközzel segít: a kelet-európai szektorra idén egymillió eurós nagyságrendű befektetéseket terveznek "a piac megdolgozására".

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.