Egyre több területen áll rosszul a kínai távközlési gyártók szénája – az Egyesült Államokban folyamatosan igyekeznek kigolyózni a termékeiket, mivel ezek állítólag "illegális kínai kémek", és a Huawei Ausztráliában is nemzetbiztonsági kockázatként szerepel. A vállalat javítana megítélésén, nagyobb átláthatóságot ígér.
A Huawei szeretné tisztázni azokat a vitatott kérdéseket, amelyek miatt egyes célpiacain problémái adódtak. A kínai gyártó esetében nem versenytárs vagy szabadalom-birtokos támad, az okok sokkal inkább állambiztonsági szinten mozognak. Nemrég az Egyesült Államokban zárult le egy tizenegy hónapon át tartó kongresszusi vizsgálat, amely végül megállapította, hogy több kínai gyártó, többek között a Huawei is túlságosan a kínai állam befolyása alatt működik, ezért az általuk szállított eszközök nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Hasonló vádakat Ausztráliában is megfogalmaztak, ezért a Huawei teljes átláthatóságot ígér.Nem kell kémeket látni A Huawei Ausztráliában közzétett friss nyilatkozatában arra a vizsgálatra válaszol, amelynek végén – szintén nemzetbiztonsági okokra hivatkozva – kizárták a kínai vállalatot az ausztrál nemzeti szélessávú program kiépítésére szóló pályázat résztvevői közül. A 38 milliárd dollár összértékű programban a vállalat hivatalosan azért nem vehet részt, mert "rosszindulatú felhasználásra lehetőséget adó biztonsági rések" találhatók telekommunikációs termékeikben. Ugyanezt az indokot használta az Egyesült Államokban lezárt vizsgálat indoklása is, tehát egyértelműen sehol sem szerepel a kémtevékenység kifejezés.

Ennek ellenére a Huawei szóvivője szerint egyre nagyobb presztizs- és piacvesztést okoz számukra, hogy a vállalatot kínai állami bábként aposztrofálják. Az ausztrál kormányzat számára azt javasolják, állítsanak fel egy biztonsági kockázatokra szakosodott központot, melynek készségesen átadják eszközeik összes adatát, eszközeik terveit és szoftvereik forráskódjait. Hasonló szervezet nemrég kezdte vizsgálni a Huawei megoldásait Angliában, és a vállalat természetesen az Egyesült Államok számára is kész biztosítani ezt a lehetőséget.

A szóvivő szerint a Huawei bízik az átláthatóság növelését követően abban, hogy a vizsgálatok is igazolják az aggályok alaptalanságát. Emellett saját részükről megígérte, hogy javítanak kommunikációjukon, hogy ezzel is megkönnyítsék a valós információk elterjedését, valamint eloszlassák a tévhiteket.

Biztonsági kockázatot jelentenek a kínai telkók Amerikában
A Cisco szerint veszélyesre nőtt a Huawei


Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.