Kétszeresére nőtt az internetes csalásokkal okozott kár mértéke az FBI statisztikái szerint; a legtöbb bejelentést éppen a Szövetségi Nyomozóiroda nevével történt visszaélések miatt tették.
Tavaly már 559,7 millió dollárnyi kárt jelentettek be, míg 2008-ban még „csak” 264,6 millió dollár értékű internetes csalásra derült fény az internetes bűncselekmények bejelentésére létrehozott Internet Crime Complaint Center (IC3) statisztikái alapján. Az IC3 szervezetet az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) és a Nemzeti Fehérgalléros Bűnözési Központ (National White Collar Crime Center) hozta létre.

A bejelentések száma 22 százalékkal, közel 337 ezerre növekedett. Az összes eset 16,6 százalékát olyan ügyek teszik ki, amelyeknél a csalók az FBI nevében igyekeztek pénzt kihúzni a kiszemelt áldozatokból.

Sokkal súlyosabb lehet a probléma |
Azok a csalások, amelyeknél az eladók nem küldték el az árut, vagy a vevők nem fizették ki a vételárat, a panaszok 11,9 százalékát tették ki.

Az összes eset 9,8 százalékát tették ki azok a bűncselekmények, amikor az áldozatok előre fizettek valamilyen áruért, amelyet sosem kaptak kézhez.

A feltételezett csalók 65,4 százaléka az Egyesült Államokban tevékenykedik, 9,9 százalékuk Nagy-Britanniában, míg a hírhedt „nigériai csalók” az összes panasz 8 százalékáért voltak felelősek. Az IC3 jelentéséből az derül ki, hogy a kiberbűnözés évek óta egyre súlyosabb probléma; a bejelentett összeg pedig valószínűleg csak egy kis töredékét teszik ki a bűnözők által elkövetett károknak.

A feltételezett internetes csalók származási országai

A feltételezett internetes csalók származási országai

A feltételezett csalók származási országai (forrás: IC3)

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.