A Cyber Europe 2012 keretei között a négy megfigyelő és huszonöt aktív résztvevő országból több száz biztonsági szakember igyekezett visszaverni egy nagyszabású, szimulált kibertámadást.
Csütörtökön Európa-szerte több mint 300 számítógép-biztonsági szakember vett részt a Cyber Europe 2012 második páneurópai kibergyakorlatán. A nagyszabású, szimulált kibertámadás során ezernél is több különálló biztonsági eseményre kellett reagálnia a főbb pénzintézeteknek, távközlési vállalatoknak, internetszolgáltatóknak, valamint a helyi és tagállami kormányzati szerveknek.

Erősítik a válaszkészséget  A gyakorlat nemzeti és európai szintű tevékenységeket kapcsolt össze. A kiosztott szimuláció egyrészt az állami hatóságok együttműködését elősegítő mechanizmusok, eljárások hatékonyságát és méretezhetőségét segít felmérni, másrészt felderíti az európai állami és magánszektor szereplői közti együttműködést a nagyszabású kibertámadások hatékonyabban kezelése érdekében.

Megvizsgálták, hogy az érintettek milyen válaszlépéseket tennének és hogyan működnének együtt, ha például európai pénzintézetek nyilvános webhelyeit és számítógépes rendszereit huzamosabb ideig informatikai támadás érné. A 2010-es gyakorlathoz képest a Cyber Europe 2012 jelentősen fejlődött, mint ahogy bankok és internetszolgáltatók is most először vettek részt informatikai támadások összeurópai szimulációjában.

Legutóbb jók voltunk  A technikailag reális fenyegetéseket egyetlen, szimultán növekvő, elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadássá (DDoS) ötvözték a résztvevő ország online szolgáltatásai ellen. Bár a gyakorlat nem érintett valós, létfontosságú információs és kommunikációs infrastruktúrákat, rendszereket és szolgáltatásokat, egy ilyen forgatókönyv élesben több millió polgár szolgáltatását szakítaná meg Európa-szerte.

Saját rendszereikbe próbáltak betörni a hazai bankok
A hackerek Belgium éves GDP-jét viszik ki az Unióból

A korábbi, Cyber Europe 2010 gyakorlaton azt a helyzetet szimulálták, hogy az uniós tagországok közötti internetkapcsolat fokozatosan megszűnik vagy jelentősen lelassul, a hálózati összeomlás elkerülése érdekében pedig a tagállamoknak együtt kellett működniük egymással. A tagállamok felkészültségéről szóló jelentés akkor az élmezőnybe sorolta Magyarországot. A mostani gyakorlatról az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) szakemberei pár napon belül készítenek gyorsjelentést, amelyet az év végéig a főbb következtetéseket ismertető beszámoló követ majd.

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.