A Cyber Europe 2012 keretei között a négy megfigyelő és huszonöt aktív résztvevő országból több száz biztonsági szakember igyekezett visszaverni egy nagyszabású, szimulált kibertámadást.
Csütörtökön Európa-szerte több mint 300 számítógép-biztonsági szakember vett részt a Cyber Europe 2012 második páneurópai kibergyakorlatán. A nagyszabású, szimulált kibertámadás során ezernél is több különálló biztonsági eseményre kellett reagálnia a főbb pénzintézeteknek, távközlési vállalatoknak, internetszolgáltatóknak, valamint a helyi és tagállami kormányzati szerveknek.

Erősítik a válaszkészséget  A gyakorlat nemzeti és európai szintű tevékenységeket kapcsolt össze. A kiosztott szimuláció egyrészt az állami hatóságok együttműködését elősegítő mechanizmusok, eljárások hatékonyságát és méretezhetőségét segít felmérni, másrészt felderíti az európai állami és magánszektor szereplői közti együttműködést a nagyszabású kibertámadások hatékonyabban kezelése érdekében.

Megvizsgálták, hogy az érintettek milyen válaszlépéseket tennének és hogyan működnének együtt, ha például európai pénzintézetek nyilvános webhelyeit és számítógépes rendszereit huzamosabb ideig informatikai támadás érné. A 2010-es gyakorlathoz képest a Cyber Europe 2012 jelentősen fejlődött, mint ahogy bankok és internetszolgáltatók is most először vettek részt informatikai támadások összeurópai szimulációjában.

Legutóbb jók voltunk  A technikailag reális fenyegetéseket egyetlen, szimultán növekvő, elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadássá (DDoS) ötvözték a résztvevő ország online szolgáltatásai ellen. Bár a gyakorlat nem érintett valós, létfontosságú információs és kommunikációs infrastruktúrákat, rendszereket és szolgáltatásokat, egy ilyen forgatókönyv élesben több millió polgár szolgáltatását szakítaná meg Európa-szerte.

Saját rendszereikbe próbáltak betörni a hazai bankok
A hackerek Belgium éves GDP-jét viszik ki az Unióból

A korábbi, Cyber Europe 2010 gyakorlaton azt a helyzetet szimulálták, hogy az uniós tagországok közötti internetkapcsolat fokozatosan megszűnik vagy jelentősen lelassul, a hálózati összeomlás elkerülése érdekében pedig a tagállamoknak együtt kellett működniük egymással. A tagállamok felkészültségéről szóló jelentés akkor az élmezőnybe sorolta Magyarországot. A mostani gyakorlatról az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) szakemberei pár napon belül készítenek gyorsjelentést, amelyet az év végéig a főbb következtetéseket ismertető beszámoló követ majd.

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.