Ha valaki szeretne ingyen a világ legjobb (etikus) hackerévé válni, máris beadhatja pályázatát: a szervezők olyan új ötleteket keresnek, amelyeket később akár oktatni is lehetne.
A világon csupán néhány kiemelt helyen, köztük hazánkban indul először idén márciusban az amerikai hadseregben is oktatott etikus hacker képzés új verziója. A különleges esemény apropóján a hazai informatikai oktatóközpontok összefogásával nemzetközi ösztöndíjban részesülhet egy tehetséges fiatal magyar etikus hacker.

Hackerközpont lehetünk Kiemelt lehetőséghez jut Magyarország a hivatalos Certified Ethical Hacker (CEH) képzés területén. A pozitív megkülönböztetést annak köszönhetjük, hogy az informatikai biztonsági képzések terén olyan fejlett európai országokkal is felvesszük a versenyt, mint például Hollandia. A nemzetközi etikus hacker képzést jegyző EC-Council az ország jelentős létszámú, jól felkészült szakemberállományát figyelembe véve döntött úgy, hogy a megújult képzés világpremierjének egyik kiemelt helyszíne Budapest, illetve a kizárólagos képviseleti jogokat 2009-ben megszerző NetAcademia Oktatóközpont legyen.


Az etikus hacker az a jófiú, aki a rosszfiúk módszerével dolgozik

Az Ethical Hacking oktatóközpontok, a NetAcademia, a Számalk és az IQSOFT közös ösztöndíjpályázatot hirdetnek. A cél egy tehetséges fiatal felkarolása, és elindítása az etikus hekker pályán, akár nemzetközi szinten is. Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője szerint azokat a fiatalokat keresik, akik az IT-biztonság területén fel tudnak mutatni olyan félkész vagy kész eredményt, találmányt vagy eddig ismeretlen módszert, amely nemzetközi érdeklődésre is számot tarthat.

Go Pro
"Az egymillió forint értékű ösztöndíj célja, hogy nemzetközi ismertséghez, és ezzel kiugrási lehetőséghez juttasson egy tehetséges biztonsági szakembert. A díjazott számára nem csupán a Certified Ethical Hacker minősítés megszerzése, hanem a nemzetközi bemutatkozás is lehetővé válik" – mondta Simon Ferenc, a Számalk Zrt. IT oktatási termékmenedzsere.

Az informatikai oktatóközpontok az ösztöndíjpályázaton olyan egyedi, újdonságnak számító biztonsági problémák felfedezésére biztatják a résztvevőket, melyet a Miamiban megrendezésre kerülő rangos Hacker Halted konferencián is bemutathatnak a nagyvilág számára – hasonlóan a 29 éves Barta Csaba 2010-es, nagy visszhangot kiváltó rootkit-bejelentéséhez.

A NetAcademia oktatója, Barta Csaba nemrég olyan biztonsági rés kiaknázására mutatott valós példát, melyre eddig csak elméleti lehetőségként tekintettek a szakmában. A biztonsági rés leírása a számítógépes bűnözők elleni harc világszerte oktatott tananyagába is bekerült. "A kártékony kód hatékonyságát jól mutatja, hogy a tesztek során a vírusirtó programok sem fedezték fel. Ráadásul a legújabb operációs rendszerek, így a Windows 7 és a Windows Server 2008 legfrissebb, naprakész verziói alatt is fut" - kommentálta a szakember.

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.