A Razer készüléke ebben a tekintetben az asztali számítógép szintjére emeli a mobil kommunikációs eszközöket.

Az eddig elsősorban játékos kiegészítőiről ismert Razer bevallotta, hogy hamarosan piacra kerül az első, a cég márkáját viselő okostelefon. A várhatóan két héten belül – november 1-én - debütáló eszköz azonban nem csupán egy távol-keleti gyártó átmatricázott terméke lesz...

Maximumra törekedtek

A Nextbit korábban történt felvásárlását követően egy ideje már szárnyra kelt a pletyka, miszerint okostelefonnal rukkol elő a Razer. Ezt ismerte el Twitter csatornáján a vállalat, mely „hatalmas leleplezést” ígért a következő hónap első napjára.

Elsőként a PhoneRadar vette észre a csak „Razer Phone” néven említett okostelefont a GFXBench listáján, melyet aztán gyorsan eltávolítottak. Eszerint a Qualcomm jelenlegi leggyorsabb processzora, egy Snapdragon 835 kerül a készülékbe. Meglehetősen nagy lesz: 5,7 inches képátlóján pedig 2560x1440 pixeles felbontású képeket jelenít meg. Ugyanitt kap helyet egy 8 megapixeles frontoldali kamera; a hátlapra pedig egy 12 megapixeles változat kerül.

A 64 GB-os háttértárral rendelkező készülék legnagyobb dobása azonban nem a fenti részletekben rejlik. A Razernél nem vacakoltak sokat, amikor az operatív memória méretéről döntöttek, így ennél a készüléknél biztosan nem fogunk kifutni a szabad RAM-ból. Asztali számítógépekkel vetekedő 8 GB-nyi került bele, ha hinni lehet a rövid életű bemutatónak.

Ez, és a Qualcomm Adreno 540 GPU – mely nem csak a DirectX 12-t, hanem a Vulkan API-kat is támogatja – kifejezetten erős okostelefonná teszi a Razer Phone-t. Vélhetően 3D-intenzív alkalmazásoknál sem fog döcögni a készülék használata.

Felhő mindenütt

A 8 GB memória igazi hívószó lehet az érdeklődők körében. Míg az iPhone X 3 GB-tal bír, a Samsung Galaxy S8 4 GB-tal, és a Note változat is csupán 6-tal, a Razer Phone ezen a téren felmutatott kapacitása számos alkalmazás párhuzamos, akadásmentes futtatását teszi lehetővé. Ezt segíti a legújabb, Android 7.1.1. Nougat változat alkalmazása is, melyet a vállalat némileg azért saját képére formálva telepít a telefonokra.

Apropó, saját kép. Meg nem erősített értesülések szerint a készülék keretén testre szabható LED-ek lesznek, erősítve a játékos vonalat. Emellett a Nextbit megszerzése kapcsán várhatóan a Razer felhőalapú infrastruktúráját is támogatni fogja. Anno a Nextbit Robin okostelefonját úgy hirdették, mint az első készüléket a maga nemében, amely sosem fogy ki a tárhelyből.

A vállalat rendelkezésére álló technológiák ismeretében az sem kizárt, hogy a Razer Phone szintén a játszani szeretők nyomába ered, ahogyan azt a Sony is tette. A japán vállalat egy ideje már lehetővé teszi a játékosok számára, hogy laptopjaikról streameljék játékaikat, vagyis folytathassák a szórakozást akkor is, ha mobillá válnak. A felhős infrastruktúrával a Razer a kevésbé használt appokat a cloudba mozgathatja, ahelyett, hogy a felhasználó mobiltelefonján tárolná azokat. Az így felszabaduló helyre pedig bőven férhet játék és/vagy azzal kapcsolatos adat.

Ez olyan egyedi képességeket hozhat a Razer Phone képében a piacra, ami miatt, ha nem is a nagy többség figyelmét kelti fel, de egy profitabilitás szempontjából jelentős piaci rést tömhet be a vállalat.

Mobilitás

A kínaiak optimisták, a világ nagy része gyanúsan méregeti a digitalizációt

Egy frissen közzétett globális felmérés rávilágít, hogy a technológiai fejlődés önmagában nem sokra vezet, ha az emberek bizalmatlanok, és nem is részesülnek széles körben annak előnyeiből.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.