Nem fogynak jól a pelenkák, így a P&G más utakat keres a forgalom növelésére. Két informatikai céggel társulva prémium megfigyelőrendszert alkottak a prémium baba-szülő-kapcsolat biztosítására.

Lassan tényleg nem lehet már olyan használati tárgyat említeni, amelynek neve elé csapva az okos előtagot egy gyors kereséssel nem találnánk meg a már létező kereskedelmi megvalósítását. A Procter & Gamble-nek köszönhetően immár a pelenka sem kivétel ez alól.

Nedves és büdös dolgok internete

A szerteágazó cég egyik legjobban menő brandje a pelenkákat szállító Pampers. Az üzletágnak viszont azzal kellett szembesülnie, hogy a termék második legnagyobb piacának számító Egyesült Államokban alig képes növelni a bevételeket, mivel az országban csökken a születések száma. Hamarosan azonban megnyílhatnak a babájukat maximális biztonságban és kényelemben tudni akaró szülők pénztárcái, mert érkezik a Lumi.

A tervek szerint ősszel vezetik be az egyszerű név mögött viszonylag összetett rendszert rejtő terméket. A csomag része a baba pelenkájára helyezendő szenzoros egység, a környezet és a gyermek megfigyelésére alkalmas kamera, illetve az egészet keretbe fogó mobilos alkalmazás. A kamerát a Logitech, a szoftveres támogatást pedig az Alphabet egészségügyi témákban járatos leányvállalata, a Verily adja.

A Lumi többek között képes érzékelni a pelenka nedvességi szintjét és a baba alvási idejét. Ezekről az adatokról naplót vezet, hogy a szülők a lehető legpontosabban követhessék csemetéjük aktuális fejlődését, állapotát. A papáknak, mamáknak így azon sem kell aggódniuk, hogy a baba esetleg éjjel akár hosszú percekig pisis pelenkában alszik, hiszen az app kötelességtudóan beriaszt a szülői hálóban.

A termék önálló oldaláról az is kiderül, hogy a szenzor használatához speciális Pampers pelenkát kell használni. A széles látószögű HD kamera természetesen éjjellátó képességekkel is rendelkezik, sőt a kétirányú hangkapcsolat mellett a szoba hőmérsékletét és a páratartalmát is monitorozza. A minden részletre figyelő cég még külön tartalmat és szakmai tanácsadást is ígér a vásárlóknak.

Feltalálták a melegvizet?

Bár a fenti felsorolás igen impresszív, az világos, hogy ezek a funkciók nagyrészt eddig is elérhetőek voltak a (túlságosan) aggódó szülők számára. A P&G tulajdonképpen nem tett mást, mint hogy összepakolt egy csomó dolgot egy csomagba, ami kényelmi szempontokból vonzó ajánlat lehet egy nem feltétlenül széles fogyasztói réteg számára. Árról ugyan egyelőre nincs szó, de vélhetőleg nem az alsó középosztály fogja hiánycikké tenni a terméket Amerikában.

Az már megint egy másik téma, hogy egyáltalán szükség van-e a technológia beleerőltetésére életünk minden egyes pillanatába. A bemutatkozó videóban például az indulni készülő apuka az ajtóban ellenőrzi az alkalmazásban, hogy száraz-e a pelenka. Eddig ezt a régimódi szülők egészen jól letudták a kezük használatával is – már amennyiben eltekintünk attól a triviális megoldástól, hogy indulás előtt tiszta alsót kap a baba.

Konzumer tech

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.