Cloud & big data

MI buktatja le a tudományos cikkeket író ChatGPT-t

Sárkány ellen sárkányfű - gondolta egy tudóscsapat, és betanított egy algoritmust arra, hogy kiszúrja a generatív mesterséges intelligenciával gyártott kamu tudományos cikkeket.
 
A Caltech tudósainak sikerült egy műholdról energiát sugározniuk a Földre
Rajtuk kívül is sokan kutatják a technológiát, ami képes lenne megoldani a háború vagy más katasztrófák sújtotta helyek és a távoli régiók áramellátását.
Nevet vált az IVSZ
A telekommunikációs ipar hazai érdekvédelmi szervezete a megváltozott szerepkörével indokolta a váltást, ami egyben jelentős rövidítést is jelent.
Csatornákat nyit a WhatsApp
A Meta tulajdonában lévő csevegőalkalmazás az új funkciót a számunkra fontos személyek és szervezetek diszkrét követéséhez ajánlja.
Az IDC tanácsa a rendszergazdáknak: sürgősen képezzék tovább magukat
Az IT radikálisan átalakult az elmúlt tíz évben, és ez most fog lecsapódni a munkaerőpiacon.
Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik
Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba. (x)
Új módszert kínál a Jira a bugok kezelésére. Lehetnek hátrányai
Az új funkcióval elsősorban a biztonsági problémák hatékonyabb kezelését segítenék. De van esély, hogy a fagyi visszanyal.
Búcsúzhatnak a TikToktól az amerikai kormányzati szállítók is
Még az alkalmazottak saját tulajdonú eszközein sem lehet rajta a kínai videómegosztó alkalmazás, ha azokat munkájukhoz is felhasználják.
Robotméh enyhítheti az élelmezési krízist
A beporzást végző méhek számának tendenciózus csökkenése súlyos válsággal fenyeget. Egy amerikai kutatócsapat azonban jól halad a gépesített alternatíva fejlesztésével.
Végre a Google Workspace-hez sem kell jelszó
Egyelőre béta állapotban, de már elérhető a passkey, amitől gyorsabbá és biztonsagosabbá válhat a felhasználi bejelentkezés.
A startup fejlesztők régóta vártak olyasmire, mint az Apple Vision Pro headsetje
A gyártó egy olyan piacra lépett be 3500 dolláros headsetjével, ahol jelenleg a 300-500 dollár körüli sisakok adják a forgalom túlnyomó részét, de az Apple eszköze mindent figyelembe véve egy egészen más szintet képvisel.
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.