A keresőóriás vélhetően hamarosan érkező okosórájáról az első fotók egy amerikai vendéglátóhelyen hagyott darabnak köszönhetően járták be a világsajtót. Kísértetiesen hasonlóan járt anno az iPhone 4 is.

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák tavaly felerősödtek, és az akkori beszámolók alapján arra lehetett számítani, hogy valamikor idén tavasszal debütálhat a vélhetően Pixel Watch nevet kapó eszköz. Habár a dátumot illetően nem feltétlenül vagyunk beljebb, de a termék egyéb kiszivárgott tulajdonságait megerősíteni látszanak azok a fotók, amelyeket egy étteremben állítólag elhagyott prototípusról készített annak megtalálója.

A sztorit az Android Central közölte elsőként, hozzájuk futottak be ugyanis a még meg sem jelent okosóráról készült képek. Utóbbiak visszaigazolják a korábbi pletykákat, azaz a Google tényleg kerek formavilággal igyekszik maradandót alkotni egy olyan szegmensben, ahol saját eszközzel korábban még nem jelent meg. (Nyitóképünkön a megtalált tesztpéldány az Apple és a Samsung egy-egy órája között látható.)
 

A prototípus oldalnézetből (forrás: Android CentraI)


Összevág az eddig sejtett információkkal az is, hogy a perem nélküli kijelző mellett mindössze egyetlen kilógó elem kapott helyet, a hagyományos órákon megszokott felhúzó szerkezetre, a koronára hajazó gomb. Mint ahogy az is biztosra vehető, hogy hasonlóan az Apple megoldásához, a Google óráját is feldobhatják a fogyasztók azzal, hogy különböző színű, könnyen cserélhető pántokból választhatnak.

A megjelenési dátum ugyan a kiszivárgott fotókból nem derül ki, de erre több mint valószínű, hogy a Google I/O fejlesztői konferencián kerülhet sor, amelyet idén május közepén tartanak.

Véletlen egybeesés?

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy a fenti sztori rendkívül sok hasonlóságot mutat azzal, ami az Apple-lel történt még jó 10 évvel ezelőtt az iPhone 4 bemutatása előtt. Cupertino új órájáról ugyanis szintén egy vendéglátóhelyen hagyott példány rántotta le a leplet a hivatalos debütálás előtt nem sokkal. (Minthogy ezek a történetek rengeteg sajtómegjelenést generálnak, így azt sem lehet kizárni egyik esetben sem, hogy nem egy meggondolatlan munkatárs hibájáról, hanem tudatos PR-akciókról van szó.) 

Konzumer tech

Újabb aranybányát hódítana meg magának a TikTok

A platformon állítólag világszerte megjelennek majd a játékok is, amelyeket elsőként Vietnámban tesztelnek. Ez újabb óriási bevételeket jelentene a TikToknak, és még jobban a képernyő elé szögezné vele milliárdnyi felhasználóját.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.